Güney Kıbrıs’ta “Halkın Nefesi” adlı yeni siyasi oluşumun dün ilk kez kamuoyu önünde tanıtımının yapıldığı haber verildi.

Simerini gazetesi, dünkü basın toplantısında parti liderliğinin, önümüzdeki seçimlerde yüksek hedeflerini ortaya koyduğunu yazdı.

Açıklamalara göre, ilk hedefin önümüzdeki Rum Milletvekilliği seçimleri, ikincisinin de  Rum Başkanlık seçimleri olduğunu kaydeden gazete, Avrupa Parlamentosu Milletvekilliği seçimleri ve yine bir sonraki Rum Milletvekilliği seçimlerinin de hedefler arasında olduğunu belirtti.

Habere göre, yeni partinin liderlik görevini yapacak ilk Yürütme Kurulu,Başkan Yorgos Karayorgis, Başkan Yardımcısı Nakis Papadopulos, Siyasi Sekreter Athos Kiranidis, Örgütlenme Sekreteri Maria Leonidu, Mali Sekreter Yannis Kleanthus ve Basın Sözcü Vekili Hristos Samaras’tan oluşuyor.

Karayorgis ve Kiranidis basın toplantısında yaptıkları açıklamada partinin ömrünün 7 yıl olmasına karar verdiklerini çünkü çalışmaların, temsil ettikleri değişiklikleri hayata geçirmek için ne kadar zamana ihtiyaç olduğunu gösterdiğini belirtti. Yetkililer, hedeflerinin, mevcut siyasi oluşum ya da hareketlerin desteği olmadan hayata geçirileceğini de vurguladılar.

Partinin ideolojik çizgisi ve siyasi tezleriyle ilgili bilgi veren Kiranidis, Kıbrıs sorununda üniter devlete dayalı çözüm önerdiklerini ve iki kesimli, iki toplumlu federasyonu reddettiklerini belirtti.

Güvenlik konusunda garantiler sistemini reddettiklerini söyleyen Kiranidis, arzulanan çözümün uygulanmasının geçici garantisinin uluslararası örgütler tarafından yapılmasının kabul edilir olduğunu anlattı.

Kiranidis, ekonomi, enerji, eğitim, sağlık ve diğer konulardaki parti tezlerini de analiz etti.