Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Güney Kıbrıs’ın yıl sonundan önce yeniden piyasalara girmesine ilişkin temennisini dile getirdi.

Alithia gazetesine açıklama yapan Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Financial Times’ta yer alan “Rum Hükümeti’nin, 10 yıllık tahvil basılması aracılığıyla piyasalara geri dönerek 1.5 milyar Euro para sağlamayı hedeflediği ” şeklindeki haberi yorumladı.

Habere göre Yeorgiadis, Hükümetin stratejik hedefinin, yeni tahvil basılmasıyla, Güney Kıbrıs’ın kredibilitesinin yeniden itibar kazanması olduğunu belirtti.

Yeorgiadis, 2015 yılı içerisinde uluslararası piyasalara yönelik yeni tahvil basmayı planladıklarını, bu planlamanın hayata geçirilmesinin ise uluslararası piyasalarda hakim olan olgulara bağlı olduğunu da  ifade etti.

Öte yandan Politis gazetesi “Son Test” başlıklı haberinde, Güney Kıbrıs’ın, yıl sonundan önce yeniden girmeyi planladığı uluslararası piyasalara, Mart 2011’den sonra üçüncü kez gireceğini belirtti.

Gazete Güney Kıbrıs’ın uluslararası piyasalara girişinin, 2016 yılı başında çıkacağı memorandum öncesinde yatırımcılar ve piyasalar için son testi de teşkil edeceğini yazdı.

HRİSTODULİDİS

Habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, bir açıklama yaparak, Financial Times’ın haberini doğrularken tahvil süresinin ve tam olarak ne zaman basılacağının henüz belirlenmediğini ifade etti.

Hristodulidis, piyasa koşulları imkan sağladığı sürece, 2015 yılı içerisinde yeni tahvil basılmasının ileriye götürüleceğini belirtti.