Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in, Pazartesi günü gerçekleştirilen Euro Grubu toplantısında, Kıbrıs sorunundaki olgulara dair bilgilendirme yaptığı bildirildi.

Simerini gazetesinin “Haris Çözümde Menfaat Görüyor” başlıklı haberine göre, Yeorgiadis, çözümün ekonomik boyutunun ilk kez ele alındığı Euro Grubu toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, çözümden çıkacak büyük görüntünün, bir sonraki günün menfaatleri olduğunu söyledi.

Habere göre, Yeorgiadis, Euro Grubu’nun, yeniden birleşecek Kıbrıs’ın etkin şekilde çalışmasını, menfaat getirmesini ve bu menfaatlere gölge düşürecek tehlikelerin önüne geçilmesini sağlayacak parametrelerle ilgili ön hazırlık üzerinde çalıştığını kaydetti.

Çözümden büyük bir ekonomik kazanç sağlanacağını vurgulayan Yeorgiadis, “işgalin sona ermesinin” ve adanın yeniden birleşmesinin, Türkiye piyasasının açılması ve yatırımların cezbedilmesi de dahil birçok perspektif oluşturacağından bahsetti.

IMF ÇÖZÜMÜN EKONOMİSİ İÇİN BUGÜN GÜNEY KIBRIS’A GİDİYOR

Gazete, bir diğer haberinde ise, Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) bir heyetin, vergiyle ilgili konularda “tanılama çalışması” yapmak için bugün Güney Kıbrıs’a gideceğini bildirdi.

Haberde, IMF heyetinin 25 Kasım’a kadar adada kalacağı belirtildi.