Yeorgiadis, Kathimerini’ye verdiği mülakatta, Kıbrıs Rum Havayolları Şirketi’nin bir kötü yönetim örneği olduğunu vurguladı. Yeorgiadis “Ayrıca devletin, ticari ve işletmecilik, özellikle de çok rekabetçi ve sofistike alanlarda işletmecilik rolü üstlenmemesi gerektiğinin de kanıtıdır” dedi.

Haris Yeorgiadis, Rum Yönetimi’nin rolünün, özelleştirme ve stratejik yatırımcı çekme politikası aracılığıyla denetleme ve düzenlemeyle sınırlandırılması gerektiği görüşünü ortaya koydu.

Aynı gazete, Avrupa Komisyonu Rekabet Kurulu’nun, Kıbrıs Rum Havayolları Şirketi ile ilgili kararının olumsuz olacağına dair güçlü işaretler olduğundan, Rum Yönetimi’nin kötü senaryoya hazırlanmakta olduğunu yazdı.

Şirketin kapatılması kararı çıkması halinde ortaya çıkacak boşluğun doldurulması için Agean Airlines, British Airwasys, KLM ve Air France ile görüşmeler yapıldığını belirten gazete, şirketlerin doğacak boşluğu doldurmaya hazır olduğunu belirtti.

Simerini ise Rum “Menkul Değerler Borsası”nın (HAK) Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığı onay üzerine 2012’den beridir mali durum raporu sunmayan Kıbrıs Rum Havayolları Şirketi’nin menkul kıymetlerini 13 Ocak 2015 itibarıyla silme kararı aldığını haber verdi.