Alithia Kammenos’un Rum siyasi, askeri ve dini liderlikleriyle temaslarda bulunacağını ve yarın da  kayıplar konulu bir toplantıya katılacağını yazdı.

Gazete Kammenos’un saat 10.00’da Larnaka Hava Limanı’na varacağını ancak kendisine resmi karşılama töreninin RMMO’da yapılacağını ve Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis tarafından karşılanacağını yazdı.

Habere göre Kommenos ve Fokaidis’in baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmelere geçilecek ve bitiminde iki bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Kommenos öğleden sonra Rum Merkezi Cezaevi avlusundaki EOKA’cı mezarlarını ziyaret edecek ve ardından Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile görüşecek. Daha sonra Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskposluğu’na geçerek II. Hrisostomos ve Cikko Metropoliti Nikiforos’la bir araya gelecek; “Karpaz Koordinasyon Komitesi” ile görüşecek.

RMMO Subay Kulübü’nde Fokaidis tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak olan Kommenos’un yarınki programına “Kürdistan’la Dayanışma Komitesi” merhum başkanı Theofilos Georgiadis’in ailesi ile sabah yapacağı görüşmeyle başlayacağı belirtildi.

Habere göre Yunan Askerî Mezarlığı’na gidecek ve Yunan Alayı’nın Malunda’daki “Korgeneral Stavrianaku” Kışlasını ziyaret edecek olan Yunan Bakan yarın öğleden önce Rum Savunma Bakanı Fokaidis, Başkanlık Komiseri Fotis Fotiu ve Kayıp Şahıslar Komitesi’ndeki Rum üye Nestoras Nestoros’un da hazır bulunacağı bir toplantıya katılacak. Toplantı sonrasında iki bakan (Kommenos-Fokaidis) görüşecek ve ardından Panos Kammenos Güney Kıbrıs’tan uğurlanacak.