Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, ekonomik krizle boğuşan Atina ile Avrupa Komisyonu, IMF ve Avrupa Merkez Bankası temsilcilerinden oluşan kreditörler arasında anlaşmaya varılması için Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un isteği üzerine bazı Avrupalı yetkililerle görüştüğü haber verildi.

Haftalık olarak yayımlanan Kathimerini gazetesi edindiği bilgilere göre, Anastasiadis’in geçtiğimiz günlerde Pavlopulos ile uzun bir telefon görüşmesi yaptığını yazdı.

Pavlopulos’un görüşme sırasında Yunanistan’ın içerisinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili yoğun endişelerini dile getirerek, Anastasiadis’ten, bazı yetkililerle iletişim kurmasını istediğini aktaran gazete, Anastasiadis’in de, Pavlopulos’un isteği üzerine Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Haberde Anastasiadis’in, bir sonraki diplomatik adım olarak, yarın AB Zirve Toplantısı’nda AB üyesi diğer ülkelerin yetkilileriyle görüşeceği aktarıldı.