Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos dün Güney Kıbrıs’a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Politis ve diğer gazeteler, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un dün Güney Kıbrıs’a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdiğini: ziyareti sırasında çocuklarda kanser vakalarıyla mücadele eden Yunanistan ve Güney Kıbrıs’tan iki vakfın destek etkinliğine katıldığını ve sözde “Omorfo” (Güzelyurt) Belediyesi fahri vatandaşı unvanını da aldığını yazdı.

Gazetenin haberine göre, Pavlopulos dün gerçekleştirilen özel bir törenle fahri “Omorfo” vatandaşı oldu ve şehrin anahtarını da teslim aldı.

Törende yaptığı konuşmada, “AB normlarını çiğneyen bir çözümün akla uygun olmadığını ve Kıbrıs sorununun çözümü durumunda Kıbrıs devleti olarak kabul edebilecekleri en fazla şeyin bir federasyon şekli olabileceğini” belirten Pavlopulos “konfederal bir devletin AB’dan ileri gelecek yükümlülükleri sağlamasının mümkün olamayacağını” iddia etti.

cna_f5bf1e09dc43f4517b9f5d06053b4efdb.jpg

Pavlopulos, “En fazla olacağı, iki kesimin yeniden yaratmasıyla değil yeniden birleşmesiyle meydana gelecek federal bir devlettir” şeklinde konuştu.

Pavlopulos ayrıca, garantileri “çağ dışı” ifadesiyle nitelendirirken, sözde “Omorfo” fahri vatandaşlığı konusunda ise “onur duyduğunu” belirtti.

Habere göre, Sözde “Omorfo” Belediye Başkanı Haralambus Pittas ise şehrin anahtarını teslim ettiği konuşmasında Pavlopulos ve Yunan halkına Güney Kıbrıs’a verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini iletti.

cna_fa2af5a69170d4fe29e43aefa44ab388e.jpg