Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın, geçtiğimiz Pazar gününden bu yana İsrail’e bir çalışma ziyareti gerçekleştirdiği ve başta İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu olmak üzere İsrail siyasi dünyasının ileri gelenleriyle temaslarda bulunduğu haber verildi.

Alithia gazetesi “Yunanistan-Kıbrıs-İsrail… Bölgede İstikrar Çizgisi” başlıklı haberinde, Kocas’ın Netanyahu ve İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Shalom ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamalara yer verdi.

Buna göre Kocas, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail arasındaki ilişkileri, “Güneydoğu Akdeniz bölgesinde istikrar çizgisi teşkil eden önemli ilişkiler” olarak nitelendirdi.

Simerini gazetesi ise “Kocas Kudüs’te… SİRİZA Hükümetinin Komşu Ülkemize İlk Ziyareti” başlıklı haberinde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocas’ın Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin, bölgesel bir istikrar sağlanması açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Haber, Fileleftheros gazetesinde “Nikos Kocas Yunanistan, Kıbrıs, İsrail İlişkileriyle İlgili Olarak Geniş Bölgede İstikrar Çizgisi Dedi”; Haravgi’de ise “Yunanistan, Kıbrıs, İsrail İstikrar Çizgisi” başlıklarıyla yer aldı.