Fileleftheros gazetesi, Yunanistan’ın Güney Kıbrıs Büyükelçisi İlias Fotopulos’un, 25 Mart mesajında, bölgede meydana gelen olaylar üzerinde durduğunu yazdı. 

Habere göre Fotopulos, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın, istikrarsız ve sürekli değişken, jeopolitik ve ekonomik alanda güvenlik, demokrasi ve istikrar kapısı olarak durduğunu ifade etti.

Mesajında Kıbrıs sorunu ve Crans - Montana’daki çıkmaza da değinen Fotopulos, çabaların, Türk tarafı ve Kıbrıs Türk tarafının “uzlaşmazlığı” nedeniyle sonuç vermediğini iddia etti.

Fotopulos, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” ve Ege’de, Türkiye tarafından gelen “şantajların, tehditlerin ve provokasyonların”, zaten yaralı olan barışı yaraladığını ve anlaşmazlıkların barışçıl çözümü ve bir arada yaşamaya ilişkin karşılıklı yarara ilişkin komşu ülkenin niyetlerinin samimiyetinin sorgulanmasına yol açtığını savundu. 

Fotopulos, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın; barış, demokrasi, büyük Avrupa ailesi içerisinde refah, ulusal hedeflerin sağlanması için birlik ve dayanışma içinde mücadele etmeye devam edeceğini de ifade etti.