Fileleftheros “Güvenlik İçin Seferberlik… Atina Garantilerin Kaldırılması İçin Fikirlerle İnisiyatif Alıyor” başlıklı manşet haberinde, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgileri aktardı.

Gazete, Yunan hükümetinin Kıbrıs sorununun iç yönlerine ilişkin müzakerelere karışmadığını ancak sorunun uluslararası yönüyle ilgili inisiyatif almayı sorumluluk addettiğini; Atina’nın, güvenlik konusunda çalıştığı bazı fikirleri olduğunu ve temaslarında bu fikirleri ortaya koyacağını yazdı.

Habere göre bugün İstanbul’a gidecek olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme gündeminin üst sıralarında Kıbrıs sorunu ve Yunanistan’ın “kaldırılması gereğinde” ısrar ettiği garantiler bulunuyor.

Simerini, “Yunan Dışişleri Bakanı Türkiye’de Garantiler Konusunu Görüşüyor” başlıklı haberinde, Kocas’ın İstanbul ziyaretinin gayrı resmi olduğunu ve Şubat’ta yapılacak Türk-Yunan Yüksek İşbirliği Konseyi toplantısı öncesinde Türk-Yunan ikili ilişkilerini de görüşeceğini belirtti. 
Alithia “Kocas Garantileri Görüşüyor” başlığını kullandı.