Fileleftheros gazetesinin haberine göre Omiru, heyetle görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, iki ülke meclislerinin, büyük ulusal konularla ilgili olarak, sürekli bir işbirliği ve koordinasyon ilişkisine sahip olduklarını söyleyerek, bu ilişkilerin geliştirilmesine dair niyetini de dile getirdi.

Yunanistan Meclisi Ulusal Savunma ve Dışişleri Komitesi Başkanı Yorgos Varemenos ise konuşmasında, iki ülke meclisi arasındaki ilişkinin, yalnızca iki ülkenin çıkarı değil, barışın da yararına olacak şekilde, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeyine işaret etmekte olduğunu söyledi.

Varemenos, Rum hükümetinin, Kıbrıs sorununa adil ve yaşayabilir bir çözüm bulunması için, diyalog ve müzakerelerin canlandırılmasına dair çabalarını  desteklediklerini belirtti.

Gazeteye göre Varemenos, ekonomik gücün savunmayla olan bağlantısına da değinerek, “Rum kesimi ile Yunanistan’ın çok uzaklardan geldiğini ve daha da uzaklara gideceğini” söyledi.

FOKAİDİS

Gazeteye göre, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ise heyetle görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, heyet üyelerini savunma bakanlığının planlamaları hakkında bilgilendirdiğini söyledi ve bu planlamalarda iki ülkenin, istikrar, güvenlik ve barış unsuru olarak, birlikte yürüdüklerine dikkati çekti.

Gazete, heyetin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından kabul edildiğini de ekledi.