Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, Brüksel’deki (dün gerçekleştirilen) Euro Grubu zirvesi ışığında faaliyetlerinin koordinasyonu için geçtiğimiz pazartesi akşamı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini yazdı.

Habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ise Brüksel’deki Euro Grubu zirvesi için bu ülkeye gidişi sırasında sosyal paylaşım sitesi twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada, Yunanistan için, bunun son (toplantı) olması ve olumlu sonuç alınması temennisinde bulundu.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, konu hakkında yaptığı açıklamada AB liderlerinin, Yunan halkının mesajını alması ve Yunanistan için doğru kararlar alınması dileğini ifade etti.

Kiprianu, Yunan Hükümeti’nin ve siyasi partilerin, Yunan meselesini nasıl ele alınacağına karar vereceğini, ne yapmaları konusunda tavsiyede bulunmalarının ise kendilerine düşmediğini söyledi.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos ise açıklamasında Yunanistan’ın Avrupa kurumları ve Avrupalı ortaklarla bir anlaşmaya varmasını diledi.

Papadopulos ayrıca Euro bölgesinde çatlak olmaması için AB’nin maksimum bir dayanışma göstermesi gerektiğinin altını çizerken Güney Kıbrıs’ın Yunanistan’ın yanında olacağını da belirtti.