Fileleftheros gazetesi, Zinon’un dün Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Dimitrios Paraskevopulos ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kıbrıs sorunu ve Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın bölge ülkeleriyle geliştirdikleri üçlü birliklerinin masaya yatırıldığını yazdı.

Gazete konu hakkında yapılan resmi açıklamaya dayanarak, Zinon’un Paraskevopulos’u, Kıbrıs müzakereleri hakkında bilgilendirdiğini aynı zamanda iki bakanlık arasındaki koordinasyon ve işbirliği yöntemleriyle ilgili fikir teatisinde bulunulduğunu belirtti.

Gazete yapılan görüşmelerde, Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır ile Güney Kıbrıs-Yunanistan-İsrail arasında var olan üçlü işbirlikleri ile Güney Kıbrıs-Yunanistan-Ürdün arasında yapılması planlanan üçlü işbirliği konularının ele alındığını da ifade etti.

Gazete Zinon’un Atina temaslarının tamamlandığını da ekledi.

PANDELİDİS

Öte yandan gazete, Rum Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu Masası Şefi Leonidas Pandelidis’in, Rum Haber Ajansına (KİPE) açıklamada bulunarak, 28 Ocak’ta Lefkoşa Rum kesiminde gerçekleştirilecek olan Rum kesimi, Yunanistan ve İsrail arasındaki üçlü zirvede, üç ülke arasındaki bölgesel konular ile işbirliği konularının ele alınacağını söylediğini iletti.