Ankara'da düzenlenen 37. Ulusal Plastik Cerrahi Kurultayı'nda 666 plastik cerrah bir araya geldi.

37. Ulusal Plastik Cerrahi Kurultayı, Ankara'da Türkiye'nin pek çok ilinden gelen 666 plastik cerrahın katılımı ile gerçekleştirildi. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür, yaptığı değerlendirmede kurultayın başarılı geçtiğini söyledi. Konularında ünlü ve başarılı 4'ü Avrupa, 5'i Amerika'dan olmak üzere 9 yabancı plastik cerrahın davetli olduğu kurultay boyunca 8 ayrı salonda toplantılar, 29 panel, 23 konferans, 19 deneyim aktarım toplantısı, 7 kurs düzenlendiğini ifade eden Prof. Dr. Özgür, "Kurultayda 701 serbest bildiri sunuldu. Kurultay Başkanımız Prof. Dr. Emin Mavili, 1961 yılında kurulan dernek ve kurultaylarla ilgili bilgiler verdi" dedi.

Özgür, "37'ncisini gerçekleştirdiğimiz kurultayda mikrocerrahi teknik ve ekipmanlarındaki gelişmelere paralel bilimsel ilerlemeler sonucunda gerçekleştirilmeye başlanan yüz ve uzuv nakilleri uzmanlarınca irdelendi. Doku mühendisliği ve nano teknolojinin doğması sonucu yağ dokusunun bol kök hücre içerdiği anlaşılınca rekonstrüktif ve estetik cerrahi alanında ortaya konulması muhtemel yeni yöntem ve teknikler görüşüldü" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özgür, bilimsel konular kadar önem verilen hukuk oturumu, estetik cerrahide Avrupa standartları, tıp etiği konferansları, Ar-Ge oturumu gibi özel oturumlar gerçekleştirildiğini de belirterek, "Bu yıl basın mensupları da uzmanlarla özel sohbetler yapma şansı buldular" diye konuştu.

47 ÜYE DERNEK İNTERNET ÜZERİNDEN İZLEDİ

Oturumlara görevleri nedeniyle katılamayan 47 üye derneğin Twitter hesabından Periscope uygulamasıyla kurultayı izlediğini kaydeden Prof. Dr. Özgür, "Konuşmaların ardından Londra Kraliyet Müzik Akademisi mezunu piyanist Ayşedeniz Gökçin ve dansçı Ekin Bernay ikilisi tarafından Nirvana Projesi isimli gösteri sunuldu" dedi.

Kurultaya 3 panel, 3 konferans ve 16 serbest bildiri ile katılan plastik cerrahi hemşireleri de güncel gelişmeleri yakından izlediler.

’666’ plastik cerrah Ankara’da buluştu