Restoranda çorbasını höpürdeterek içen birine öfkeleniyorsanız ya da sinemadayken yanınızda oturan kişi nefesini sesli bir şekilde alıp verdiğinde kan beyninize sıçrıyorsa yalnız olmadığınızı bilmelisiniz. Pek çok insanın muzdarip olduğu bu durum misophonia yani sesten nefret etme olarak açıklanıyor.

O KİŞİLERİN BEYİNLERİNİN ÖN LOBUNDA FARKLILIK VAR!

Time'da yer alan habere göre; misophonia, kişilerin yemek yeme, çiğneme, yüksek sesle nefes alma ya da tekrarlayan kalem tıkırtısı gibi seslerden nefret etmesi anlamına gelen bir bozukluk olarak 2001 yılında adlandırıldı.

Bilim insanları, yıllar geçtikçe misophonianın gerçek bir tıbbi rahatsızlık olup olmadığı konusunda şüpheye düştüler ancak İngiltere'nin Newcastle Üniversitesi'ndeki bir ekibin liderliğini yaptığı yeni araştırmalar, misophonialı olanların beyninin frontal lobunda farklılık olduğunu kanıtladı.

Current Biology dergisinde yayımlanan rapora göre; bilim insanları, misophonia hastalarının taramalarında tetikleyici bir ses duyulduğunda beyin aktivitesinde değişiklikler olduğunu buldu.