Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, sigarayı bıraktıktan sonra akciğerlerin temizlenmesi için bu kürü size tavsiye etti:

Sigarayı bıraktıktan sonra kan basıncı normale dönüyor

Araştırmalara göre, sigarayı bıraktıktan sonra kan basıncı ve nabız sayısı normale döner, 12 saat sonra kandaki karbonmonoksit düzeyi normal seviyesine düşer, 2 hafta – 3 ay sonra kalp krizi geçirme riskiniz azalmaya başlar ve akciğer fonksiyonları gelişmeye başlar, 1 ay -9 ay sonra nefes darlığınız ve öksürüğünüz azalır, 1 yıl sonra kalp krizi geçirme riskiniz sigara içen birine göre yarı yarıya azalır.

Sigara içenler beslenmelerine dikkat etmeli

Sigara tüketmek, vücutta hücre hasarına neden olan ve bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen serbest radikal oluşumunu arttırdığı bildirilmektedir. Bu nedenle sigara içenlerde vücudun savunma sisteminde antioksidan olarak görev yapan E, C vitaminleri ile A vitaminin ön maddesi B karotenin kandaki seviyeleri düşüktür.

Bu yüzden sigara içenlerin beslenmelerine ayrı bir özen göstermeleri gerekir. Mutlaka her gün sebze ve meyve tüketimlerine dikkat etmeli kesinlikle ihmal etmemeliler. Sigaranın vücutta neden olduğu toksik maddelerin atılabilmesi için en iyi kaynak sudur. Bu nedenle, her gün en az 12-14 su bardağı su içilmeli, sıvı alımının karşılanmasında ıhlamur, adaçayı, kuşburnu çayı, açık çay gibi içecekler tercih edilmelidir.

Malzeme Listesi

1 tutam taze zencefil

1 diş sarımsak

5 dal tere

1 çay bardağı kaynamış keçi boynuzu suyu

 

Hazırlanışı

Fındık büyüklüğünde taze zencefil kesin.

1 diş sarımsak ve 4-5 dal tereyle birlikte hepsini 1 çay bardağı kaynamış keçi boynuzu suyu içerisine atın.

Püf Noktası

Karışımı el blenderından geçirip haftada 1 defa tüketilebilirsiniz.