Bazı insanlar çok sık sık hastalanır. Kış oldumu gripten, boğaz ağrısı  ve iltahabından, öksürükten  gözlerini açamazlar. Bazıları ise senelerce hiç hastalanmazlar . Yada hasta olurlar ama hemen atlatırlar.Büyük grip salgınlarını yada  bulaşıcı hastalıkları kolayca atlatan, hastalıkları hafif kırıklık tan öteye geçmeyen insanların sırlarını biliyor musunuz?  Neredeyse hiç hastalanmayan yada  az hastalanan insanların bağışıklık sistemini nasıl koruduklarını inceleyen araştırmacılar, basit ve koruyucu önlemlerle hastalık riskini  en aza  indirmenin formüllerini buldu. İşte bunlar...

Ellerinizi sık sık  yıkayın:

Eller, en fazla mikrop barındıran organdır. Eller yoluyla taşınan mikroplar soğuk algınlığı gibi basit hastalıklardan, hepatit A gibi öldürücü bir çok hastalığın gelişimine neden olabilir. Bu nedenle el temizliği  çok önemli ve gereklidir.

El yıkamak, gribi önlemek için  yapılması gereken ilk şeydir.

Masaj yaptırın:

İskelet , kas , solunum sistemi için masaj çok faydalıdır. Kemiklere besin ve oksijen getiren dolaşımı geliştirir.  Krampları azaltır, kas gerginliklerini azaltır, kasları daha esnek hale getirir.  Solunum sistemine iyi gelir masaj dan sonra solunum yavaş yavaş ve derin olur.Birçok çalışma masajın, endişe, kan basıncı ve kalp hızını azaltabileceğini göstermiştir. Bunları düşürmek aynı zamanda stres düzeyini düşürmeye de neden olur.

C vitamini ve çinko tüketin:

C vitamini ve çinkonun gribe iyi geldiği eskiden beri bilinmektedir.  Bazı araştırmalar gösteriyorki  özellikle aşırı stres altındaki kişilere C vitamininin yardımcı olduğunu ve çinkonun da virüslerin çoğalmasına mani olduğu görülmektedir.

Ağızda emilen iyonik çinko pastilleri soğuk algınlığı tedavisinde çok yararlıdır hatta hastalık süresini kısalttığı bilinmektedir.

Soğuğa yakın  suyla duş alın;

Yapılan araştırmalara göre soğuk duş,
Dolaşım sistemine yardımcı olur,
Migreni hafifletir,
Ve ağrıları azaltır.

Soğuk duşun  grip gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etki  yaptığı  iddia ediliyor. Vücudun soğuk duş sonrası kendini ısıtmak istemesinden dolayı metabolizma hızı artıyor.  Bu  da  bağışıklık sistemini harekete geçirir. Bu yüzden düzenli olarak soğuk duş alanlarda nezle, grip ve hatta bazı kanser türleri riskinin azaldığı iddia ediliyor. Aynı zamanda vücudun diriliğini sağlıyor.

Bol sarımsak tüketin:

Sarımsağın içerisinde bol miktarda A, B ve C vitamini bulunur.

Sarımsak, bağışıklığı güçlendiren  ve inflamasyonla mücadele eden antioksidant açısından zengin bir besindir. Bu da sarımsağın günlük hastalıklara karşı savunmayı arttırdığını ve yüksek olasılıkla kanseri geciktirmeye yardımcı olduğunu ve kalp sağlığını güçlendirdiğini gösterir.

Yani kısacası az hastalanmak istiyorsanız yada hastalığı kısa sürede atlatmak istiyorsanız yiyeceklerinize dikkat etmeniz ve düzenli beslenmeniz stresten de uzak durmanız gereklidir.