1. Çoğunuz balın faydalarına ve güzellikte kullanımına alışkınsınızdır.

Bal çok sağlıklı bir besindir, içerdiği maddeler hastalıklara karşı savaşmanızı, sağlığınızı daha iyi hale getirmenizi sağlar. Suyla karıştırıldığında ve düzenli tüketildiğinde etkileri daha güçlü bir hale geliyor.

2. Kilolarınızı Eritir

Ballı su içmek kilo vermenize yardım eder. Balın içindeki şeker, sağlıklı kalori kaynağı olan doğal şekerdir. Şekerli meşrubatlara karşı duyduğunuz istekle savaşmada önemlidir. Gazoz gibi şekerli içecekler boş kaloriyle doludur. Bunları azaltarak ve ballı suyu tercih ederek kalori alımınızı da azaltırsınız ve kilo verirsiniz.

3. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Balın içindeki anti bakteriyel ve antibiyotik içerikler nezle ve gribe sebep olan bakteri ve virüslerin vücuttan savuşturulmasına yardımcı olur. Aç karnına ballı su içmek, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için harika bir yöntemdir ve bütün hastalıklara karşı faydalıdır.

4. Yorgunluğa Karşı Savaşır

Suyu bal ile karıştırıp içmek yorgunluk ve halsizlik semptomlarıyla savaşmaya yardımcı olur. Suyun içinde çözülmüş bal, vücuda canlılık ve dirilik verir, beynin çalışmasını arttırır ve bizi hareketli tutar.

5. Enerjinizi Yükseltir

Ballı su aynı zamanda enerjiyi yükseltme özelliğine de sahiptir ve bu sebepten fiziksel performansını arttırmak isteyenlere yardımcı olacaktır. Piyasada birçok enerji içeceği olmasına rağmen, bu içecekler vücuda zararlı maddeler içermektedir ve bu da sağlığınızı etkileyebilir. Doğal enerji kaynağı olmasından ötürü ve diğer önemli besin değerlerinden dolayı ballı su çok daha iyi bir seçenektir.

6. Boğaz Ağrısını Hafifletir ve Öksürüğü Keser

Ballı sıcak su boğazdaki ağrıyı ve tahrişi azaltmaya yardımcıdır. Ilık su boğazınızı yumuşatırken bal da boğazınızın ince bir tabakayla örtülmesini sağlar. Bu yumuşatıcı etki öksürüğü de azaltmaya yardım eder.

7. Vücudunuzun Toksinlerden Arındırır

Ballı su vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardım eder. Düzenli olarak içtiğinizde hastalığa yol açan toksinlerden kurtulursunuz. Bu karışıma limon eklerseniz yararını artırırsınız. Böylece toksinleri vücudunuzdan daha sık atarsınız ve idrar yollarınız sağlıklı kalır.

8. Gaz Sorununa Yardımcıdır

Bağırsaklarınız ağrıyor ve gazınız varsa, bir bardak ılık ballı su içmek gaz sorununuza yardımcı olacaktır. Bal gazı etkisiz hale getirir.

9. Aklınızda Bulunmasında Fayda Var

Bu karışımı, hastalıklardan korunmak ve maksimum faydasını görebilmek için her sabah aç karnına içmelisiniz. Ballı su mideniz için çok faydalıdır ve balın içindeki maddeler de cildinize çok iyi gelir.
Böbrek fonksiyonunu arttırmak için, bu karışımı gece uyumadan önce için, böylelikle bütün gece vücudun içinde çalışmasını sürdürebilir.
Aç karnına ballı su içmek erken yaşlanmaya ve hücre hasarına iyi gelir, bu da cildiniz ve organlar için harika bir şeydir.
Stresi yatıştırmanıza ve diğer duygusal problemlerinizle savaşmanıza yarayacak çok hoş bir tada sahiptir.

Nasıl Hazırlanır?

Tek yapmanız gereken şey 1 yemek kaşığı organik balı, 1 bardak ılık suda çözmek ve aç karnına ya da gece yatmadan önce içmektir.