Birçok diyet çeşidi deneniyor ancak her diyet kişinin zayıflamasına yardımcı olmuyor. Kişiye ait DNA'ların, kodların, kan grubunun, hormonların beslenmede önemli bir faktör olduğunu belirten Medikal Estetik Hekimi Dr. Emre Çiçek, salt diyet programlarının kişiyi zayıflatmayacağını, kişiye özel sağlıklı beslenmeyle fit kalmanın mümkün olduğunu söyledi. Önemli olan kişinin metabolizmasına ve değerlerine uygun beslenmesi olduğunu vurgulayan Emre Çiçek, "Kişinin parmak izi gibi metabolizması da farklıdır, bu yöntemde kişinin değerlerine özel uygulanıyor" dedi.

Parmak izi yöntemiyle ilgili bilgi veren Çiçek, "Yapılan kan, hormon, kan şekeri, enzimler ve diğer parametreler göze alınarak 3 bin besin içinden metabolizmanıza en uygun besinler belirlenip sağlıklı kilo vermeyi sağlıyor. Kişi, açlık krizine girmeden kendi metabolizmasına uygun yiyecekleri tüketerek sağlıklı beslenmiş oluyor. Ayrıca uygulanan yöntemle; var olan tansiyon, şeker, tiroid gibi hastalıklarda gözle görülür ölçüde düzelmeler gözleniyor. Kişinin parmak izi gibi çalışacak bu beslenme uygulamasıyla kişinin ne yiyip ne yemeyeceği, hangi saatte ne tüketeceği, nelerden uzak durması gerektiği belirlenebiliyor." dedi.

Çiçek, "Şok diyetlerden uzak olan bu program, kişiye özel olduğu için öncelikle kişinin sağlık durumu düşünülerek hazırlanıyor. Bu yöntem uygulanırken kişinin metabolizma dengesinin, en verimli şekilde çalışması hedeflenerek mevcut hastalıklarında beraberinde tedavi edilmiş oluyor. Örneğin, şeker, kolesterol, tansiyon, tiroid gibi sorunlarda gözle görülür ölçüde düzelmeler oluyor" açıklamasında bulundu.

YAZA FİT GİRİN!

Yaz mevsimine fit bir görünümle girmek isteyenlere metabolizmalarını yaza hazırlamalarını öneren Çiçek; kişinin kaç saatte besleneceğini, gün içinde kaç saat aç kalacağını, hatta yemeğe hangi lokma ile başlayıp hangi lokma ile bitireceğine kadar özel bir program uygulandığını belirtti.

Programdaki temel amacın; kişinin tamamen kendi bünyesine uygun sağlıklı besinleri yemesi olduğunu vurgulayan Doktor Çiçek, "Kendi bünyesine uygun besinler sayesinde kilo vermek isteyen hasta, eski yaşantısına göre çok daha sağlıklı besleniyor. Programları uygulayanların memnuniyeti; daha iyi uyuyabildikleri, sağlıklı beslendikleri, sarkma olmadan kilo kontrolü sağladıkları ve psikolojik olarak da olumlu yönde etkilendikleri yönünde."