Beslenme ve Diyet Uzmanı Eda Güneşhan, bel ve göbek bölgesindeki yağlanmaya dair sanılanın aksine, göbek bölgesinin yağlanmasına sebep olan özellikle bir besin olmadığını söyledi. Diyetisyen Güneşhan, "Vücuda alınan besinler enerji olarak kullanılır. Vücuda gerekenden fazla alınan enerji vücutta enerji olarak kullanılmayıp yağ olarak depolanır. Bu fazladan alınan enerji herhangi bir besinden kaynaklanabilir. Günlük alınan enerjinin fazla olması yağ kütlesinin artmasına sebep olur. Artan yağ kütlesi genetiğin de etkisiyle vücudun herhangi bir yerinde birikebilir." dedi.

MENOPOZ VE YAŞLANMA ETKİLİYOR

Menopoz döneminin yağ birikmesini etkilediğini, insanlar yaşlandıkça metabolizmanın yavaşladığını anımsatan Güneşhan, şöyle devam etti: 

"Bunun anlamı besinlerden alınan enerjinin vücutta daha yavaş bir şekilde kullanılmasıdır. Kadınlarda menopoz yaşına yaklaştıkça metabolizma hızı düşüşe geçme eğiliminde olur. Metabolizma hızındaki düşüşe bağlı olarak yapılan fiziksel aktivite de azalır. Bu noktdada posa bakımından zengin yiyeceklerle beslenmenin birçok yararı vardır. Bunlar daha fazla tokluk hissi vererek kilo kontrolüne yardımcı olur."


BEL VE GÖBEK BÖLGESİNİ İNCELTMEK İÇİN 4 ADIM

Bel ve göbek bölgesini inceltmek için 4 adımın izlenmesini tavsiye eden Güneşhan, bu adımları şöyle sıraladı: "Öncelikle kalori alımını gözlemleyin. Özellikle bel ve göbek bölgesindeki yağ birikimi ihtiyacımız olan enerjiden fazlasını almamızın bir sonucudur. Porsiyon büyüklüğünü gözlemleyin; bilhassa menopoz evresinde her öğünde daha az kalori alın. Doğru türde yağ tüketin; kırmızı et, tereyağ, kaymak, krema gibi besinlerin tüketimini azaltarak doymuş yağ miktarını yüzde 10 azaltın. Balık, zeytinyağı, avakado ve ceviz, LDL kolesterol düzeyinin düşürülmesini sağlayan yağ türleridir. Düzenli egzersiz yapın; egzersiz, daha fazla enerji kullanmamızı ve birikmiş yağı yakmamızı sağlar. Sağlıklı ve dengeli planlanmış bir diyet ve egzersiz ile beraber düz bir göbek ve ince bir bele sahip olmak mümkün."