Takvim'de yer alan habere göre yaşam kalitesini ciddi anlamda düşüren boğaz enfeksiyonlarına karşı evde yapılan doğal karışımlar iyi geliyor. Anti-bakteriyel özellik taşıyan bu karışımlar, mikropların neden olduğu ağrıları gideriyor, rahatlama sağlıyor.

İşte uzmanlardan hem pratik hem de etkili doğal tarifler:

DOMATES SUYU:
Boğaz ağrınızın geçici olarak iyileşmesi için sıcak suyun içine ekleyeceğiniz yarım bardak domates suyu ve 10 damla acı biber sosu karışımıyla gargara yapın. Likopenin antioksidan özellikleri boğaz ağrınızın daha hızlı iyileşmesine yardım eder.

LİMON:
Özellikle bal ile karıştırarak tüketildiğinde boğaz ağrısının giderilmesinde etkilidir. Bir bardak suya bir limon sıkarak içebilirsiniz, bunun yanında sadece presleyerek limon suyu içmek de mümkün.

ELMA SİRKESİ:
Elma sirkesinin anti bakteriyel özelliği vardır. Bir bardak suya bir kaşık elma sirkesi ekleyerek içmeniz mikropların öldürülmesini sağlar. Günde üç kere bu şekilde elma sirkesi için, iltihabın ortadan kalkmasını sağlayabilir.

TARÇIN:
Bir bardak ılık suya tarçın ve karabiber tozu ekleyerek için. Boğazda gözle görülür rahatlama sağlayacaktır. Düzenli şekilde yemeklerde tarçın tüketmek boğaz ağrılarından muzdarip olmayı engelleyebilir.

TUZLU SU:
Tuzlu suyun temizleyici özelliği vardır. Gargara yaparak boğazlarda bakteri ve mikropların neden olduğu ağrıları giderir, belirli bir rahatlama sağlar.

BAL:
Boğazda mikropların öldürülmesine yardımcı olduğu gibi savunma mekanizmasını destekler.

SARIMSAK:
Sarımsağı gerek çiğneyerek yemek, gerekse yemeklere katarak tüketmek boğaz ağrılarına iyi gelir. Düzenli sarımsak tüketimi aynı zamanda başta boğaz ağrısı olmak üzere birçok hastalığa yakalanma riskini azaltır.

KARANFİL ÇAYI:
Suyun içine 1-3 çay kaşığı toz karanfil ya da karanfil tohumu ilave edip karıştırın, bununla gargara yapın. Karanfilin boğaz ağrınızı hafifleten ve iyileştiren antibakteriyal ve anti-inflamatuar özellikleri vardır.

FRAMBUAZ ÇAYI:
1 bardak kaynamış suyun içine 2 çay kaşığı kurutulmuş çay yaprağı ekleyin. 10 dakika demleyin. soğuduktan sonra ılık olarak gargara yapın.