Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre düzenli kahve ve yeşil çay tüketenlerin kansere yakalanma oranlarında yüzde 10 ila 40 arasında azalma olduğu tespit edildi.

Japonya'nın Devlet Kanser Araştırma Merkezi'nin yayınladığı son raporda kahve ve yeşil çayın sağlığa birçok faydası olduğu tespit edildi. Yaşları 40 ila 69 arasında değişen 90 bin kişi üzerinde 19 yıl boyunca yapılan araştırmaya göre, günlük düzenli 3 veya 4 bardak kahve içenlerin, içmeyenlere göre kalp ve beyin damarları ilgili hastalıklara yakalanma oranlarının yüzde 24 daha düşük olduğu tespit edildi.

Aynı araştırmada, günde ortalama bir bardaktan fazla yeşil çay içenlerin, en az 5 bardak içerenlere oranla ölümcül hastalıklara yakalanma oranının yüzde 15 daha yüksek olduğu aktarıldı. 
Araştırmada özellikle dikkat çeken kısım ise günde ortalama 3 veya 4 bardak kahve içenlerin beyin damarı tıkanmasına ve beyin kanamasına yüzde 43 daha az yakalanıyor olması. Söz konusu araştırma ile yeşil çay ve kahvede bulunan kateşin ve polifenol maddelerinin kalp ve beyin damarlarının sağlığına faydalı olduğu tespit edildi.