Prof. Dr. Murat Aydın, parlak ambalajlarda satılan ve "abur cubur" diye tabir edilen gıda ürünlerinin, büyüme çağındaki çocukların gelişimini olumsuz etkilediğini söyledi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aydın, parlak ambalajlarda satılan ve "abur cubur" diye tabir edilen gıda ürünlerinin, büyüme çağındaki çocukların gelişimini olumsuz etkilediğini söyledi.

Aydın, okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmeleri halinde gelecekteki yaşam kalitelerinin arttığını belirtti.
Beslenmenin bir yaşam tarzı olduğuna ve çocukluk çağında ayrı önem taşıdığına dikkati çeken Aydın, çocukların gelişme çağındaki beslenmelerinin önemine işaret ederek ailelerin bu konuda bilgi sahibi olması gerektiğini vurguladı.

Aydın, şunları kaydetti:

"Özellikle parlak ambalajlarda satılan 'abur cubur' diye tabir edilen çikolata, şekerleme ve cips gibi ürünlere dikkat edilmelidir. Parlak ambalajlarda satılan bu ürünler büyüme çağındaki çocukların gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Bu ürünlerin karbonhidrat içeriği çok yüksek. Özellikle obez çocukların iştahları zaten yüksek. Yemekten sonra bu tür ürünleri tüketmeleri ekstra kalori alımı demektir ve zayıflamaları zorlaşıyor. Zayıf çocuklar ise bu ürünleri tüketince iştahları kesiliyor ve evdeki tencere yemeklerini tüketmeyerek sağlıksız hale geliyor."