Cilt bakımı güzellik için yapılan en gözde uygulamalardan bir tanesidir. Genellikle bayanlar, ufak tefek yüzde bulunan ufak tefek hatalara takılıyor. Dışarıdan en kusursuz denilen cilde sahip olan bayanlar dahi, cildi ile ilgili bazı problemleri dile getiriyor. Kendiliğinden veya dış etkenlerden dolayı ciltte meydana gelen deformasyon ve değişimler, insanın kendisini kötü hissetmesine neden oluyor. Yapılan en küçük hatalar, yüze yansımaktadır.

  • Yüzde bulunan sivilceler ile oynamak,
  • Yanlış ilaç veya kimyasal karışımları kullanmak,
  • Sağlıksız beslenme durumları,
  • Gün içerisinde çok az miktarda su tüketimi yapılması,
  • Yüz temizliğine önem vermemek,
  • Makyaj yaptıktan sonra makyajı temizlememek,

gibi maddeler, cilt bakımı gerektiren durumlar için neden sayılabilir. Özellikle yüzde bulunan sivilce ve siyah noktalar kişileri çok fazla rahatsız etmektedir. Bir sivilce patlatılırken göz ile deride meydana gelen zarar gözlenemeyebilir. Aslında sivilceler tırnaklar veya farklı bir cisim ile sıkıştırıldığı zaman derideki kılcal damarlarda patlamalar oluyor. Her ne kadar sivilce sıkılınca dışarı çıkıyor olsa da, sivilcenin bir kısmı da deri altında kalıyor. Bu durum da ilerleyen zamanlarda iltihap durumlarını beraberinde getiriyor. Bazı zamanlarda ise deri altında kalan sivilceler, deride hareket ederek farklı bölgelerden patlak verebiliyor. Tıbbi açıdan bu durum gözlendiğinde hareket eden sivilcelerin beyin bölgesinde ciddi hasara yol açtığı da biliniyor.

                Sabun kullanarak bacaklarını tıraş eden bayanlar, sabunun cildi kurutucu etkisi ile derilerin kesilmesi sonucu sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden bu gibi işlemler uygulanacağı zaman kesinlikle yumuşak forma sahip olan tıraş jeli veya kremlerinin kullanılması gerekmektedir. Bu noktada da erkeklere göre hazırlanmış olan kremler tercih edilmemelidir. Özellikle bayanlar için tercih edilen krem veya diğer ürünler, pudralı ya da nemlendiricili oldukları için çok daha kolay ve güvenli bir kulanım sunar.

                Sigara içildiği zaman, sadece içen sigaranın zararını görmüyor. Aynı zamanda içmeyen bireyler de sigaran oldukça etkileniyor. En fazla etkilenmelerden bir tanesi de cilt bozuklukları olmaktadır. Çünkü sigara dumanı içerisinde katran ve karbon monoksit gibi maddeler bulunuyor. Bunlar da cildin doğrudan etkilenmesine sebep oluyor. Cilt bozukluklarını meydana getirdiği ve ciltte yaşlandırma yaptığı için sigara içilen ortamlardan uzak kalınmalı ve sigara kesinlikle tüketilmemelidir. Eğer zorunlu olarak bu alanlarda bulunuyorsanız, eve geldiğiniz an sigara dumanından temizlenmeniz gerekir.

                Cilt bakım önerileri arasında yer alan bir diğer madde ise, cilde çok sık uygulanan peeling işleminin zararıdır. Çünkü peeling işlemi, ciltteki ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olur. Dolayısı ile ciltteki deriler soyulur. Sürekli peeling yapıldığı zaman yüzde sürekli soyma işlemi olacaktır. Bu da ciltte barındırılan yararlı maddelerin kaybedilmesine yol açar. Bu yüzden peeling yapılacaksa bunun günde iki kereden fazla yapılmaması gerektiği unutulmamalıdır.

                Siyah nokta maskeleri, yüz temizliği ve siyah noktalardan kurtulma adına yapılan yararlı önerilerden bir tanesidir. Bitkisel losyon ve krem olarak hazırlanan bu doğal ürünler, oldukça tercih ediliyor. Herhangi bir uygulama uygulandıktan sonra sivilce eğer deriden çıkarılacak ise, sivilce siyah noktalar için üretilmiş olan çubuklardan satın alabilirsiniz. Tabi bu yöntemin kesinlikle ucu belirgin hale gelmiş olan sivilceler için uygulanması gerekiyor. Aksi taktirde yaralar meydana gelir. Hatta yüzde kara izlerine de rastlanabilir.