Diş Hekimi Berk Göl, dişlerin günde 3 kereden fazla fırçalanması durumunda diş eti çekilmesi göründüğünü ifade etti.

Diş eti çekilmesi hakkında bilgi veren Dt. Göl, "Diş eti çekilmesi, diş etinin kök yüzeyini açıkta bırakarak kök ucuna doğru yer değiştirmesidir. Diş eti çekilmesi görülen hastalarda dişlerde hassasiyet, kök çürükleri ve estetik sorunlar görülebilir.Diş eti çekilmesinin sebepleri nelerdir? Yanlış diş fırçalama tekniği ile diş fırçalama, diş fırçalama sayısının günde 3 kereden fazla olması, sert diş fırçalama, dişlerdeki yer değişikliği, yüksek ve anormal frenulumlar, diş eti hastalıkları ve daha önce yapılmış hatalı dolgu ve kaplamalar diş eti çekilmesine yol açar." dedi.

"SAĞLIKLI DİŞ ETİ KANAMAZ"

"Diş eti altında oluşabilecek bakteriler, diş eti hastalıklarından en önemli süreç olan diş eti çekilmelerine de neden olabilir" diyen Dentavita Diş Hekimlerinden Dt. Berk Göl, şöyle konuştu:

"Bu süreç zamanla sağlam dişlerin yerinden oynamasına ve sağlıklı dişlerin kaybedilmesine ortam hazırlar ve diş kayıplarının çok genç yaşlarda yaşanmasına sebep olur. Diş eti hastalığının belirtileri; dişlerde kaşıntı ve rahatsızlık hissi, diş eti cebinden iltihap gelmesi, diş etlerinde çekilmeler, dişlerde sallanmalar, diş ve diş eti kenarında siyah alanlar, ağız kokusu ve ağızda kötü tat, diş etlerinde yanma, kızarıklık, şişlik, stres ve diş gıcırdatmadır. Diş eti hastalıklarının ilk ve en önemli belirtisi diş eti kanamasıdır. Sağlıklı diş eti kanamaz."