Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Dr. Diyetisyen Ayşe Okan, düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri iki aylık sürede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi de verdi.

Birliğin, daha sağlıklı bir toplum için tüm besin maddelerinin denetimin daha kapsamlı yapılmasını istediklerini söyledi.

Okan, çocuklara sağlıklı beslenme farkındalığını oluşturabilmek için okullarda beslenme eğitimlerinin ivedilikle zorunlu hale gelmesini, çocukların sağlıklı besinlere ulaşabilmesi için kantinlerde satılan ürünlerin düzenli olarak denetiminin yapılmasını ve okulların civarında bulunan tüm işletmelerin denetimin düzenli olarak yapılmasını talep etti.

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Dr. Diyetisyen Okan, besinin girdiği her alanda, toplu beslenme hizmeti veren her kuruluşta diyetisyen istihdamı yapılması gerektiğini belirtti.

Ayşe Okan, Sağlık Bakanlığına yaptıkları ziyarette bakanlıktan devlet hastaneleri için diyetisyen münhali açılması konusunda söz aldıklarını kaydetti.

Birliğin bu yıl ilk defa Ulusal Beslenme Kongresi düzenlemeyi planladığını açıklayan Okan,  ayrıca LTB ile şehir sakinlerini dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirmek amacıyla Sağlıklı Şehir ve Şehir Sakinleri Vizyonu kapsamında işbirliği protokolü imzaladıklarını söyledi.

Protokolle toplumda beslenme kaynaklı hastalıkların ve özellikle çocukluk çağı obezitesinin de azalmasına katkı sağlamasını umut ettiklerini belirten Okan, tüm belediyelerle aynı işbirliği kapsamında çalışmayı hedeflediklerini de dile getirdi. Birlik Başkanı Dr. Dyt Ayşe Okan, imzalanan protokol kapsamında Sürdürülebilir ve Sağlıklı Yaşam temalı Wellness Festival’in Spor Dairesi’nin katkılarıyla 18-19 Mayıs’da gerçekleştirileceğini açıkladı.