Sosyal medya platformlarında sıkça paylaşılan dudak büyütme tekniklerinin dudaklarda doku hasarına neden olduğu kaydedildi.

Son günlerde sosyal medyada en çok paylaşımı yapılan konular arasında yer alan dudak büyütme teknikleri hakkında açıklama yapan Estetik International Sağlık Grubu doktoru Dr. Mustafa Kemal Ataönder, bu yöntemlerin hatalı ve geçici olduğuna dikkat çekti. Sosyal medya platformlarında dudakları dolgun göstermek için etkisi kısa süreli olan, geçici yöntemlerin ve görsel tanıtımların paylaşıldığını söyleyen Ataönder, bu paylaşımların son derece hatalı ve zarar verici olduğunun altını çizdi. "Söz gelimi deodorant kapağını dudak bölgesine vakumlamak, bu hassas bölgeye kan birikmesine neden olur ve dudakların olduğundan daha büyük gözükmesini sağlar" diyen Ataönder bu yöntemlerin dokuları zedeleyebileceğini ve geri dönüşü olmayan doku hasarlarına yol açabileceğini belirtti.

KALIN DUDAKLAR İÇİN DUDAK DOLGUSU

Yüz bölgesinin estetik duruşuna katkı sağlayan dudakları daha belirgin ve dolgun hale getirmenin ancak dudak dolgusuyla mümkün olabileceğini söyleyen Dr. Mustafa Kemal Ataönder, "Geliştirilmiş teknikler ve dolgu enjeksiyonları, dudaklara hacim kazandırmak için etkili çözümler sağlıyor. Dudak dokusuna zarar vermeden, üstelik içerisinde bedenimizin yapı taşlarından birisi olan hyaluronik asit içerikli olanlar, dudaklara istenilen hacmi kazandırabiliyor. Bu tarz bilimsel araştırmalarla elde edilmiş ve etkinliği kanıtlanmış medikal uygulamalar yerine, evde estetiksiz dudak kalınlaştırma ya da kaşıkla dudak kalınlaştırma ibareleriyle tanıtımı yapılan yöntemler, son derece hassas ve korunması gereken dudak yapısını zedeleyebilir. İnsanların özendirici ve zarar verici bu içeriklere itibar etmemesini öneriyorum" diye konuştu.

DUDAKLARIN BAŞ DÜŞMANI NEMSİZLİK

Dudak dolgusunun anatomik bilgiye sahip doktorlar tarafından yapılması gerektiğine değinen Dr. Mustafa Kemal Ataönder, "Kullanılan dolgu maddesinin yasal ve güvenilir olması, uygulayan doktorun konu hakkında yeterli bilgi birikiminin olması ve mutlaka sterilizasyon konusunda titizlik gösterilmesi gerekir" diyerek dudak dolgusu yaptırmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Herkesin uygulayabileceği pratik bilgiler de veren Ataönder, "Dudakların baş düşmanı nemsizliktir. Nemini yitirmiş bir dudak her zaman daha sönük ve cansız duracaktır. Gün içerisinde dudak nemlendiricinizi yanınızdan ayırmamanız ve özellikle yaz mevsiminde vitaminli ve güneş koruyuculu nemlendiricileri seçmeniz dudaklara koruma ve bakım sağlar" dedi.