Sigara tiryakileri sadece kendilerine zarar vermemekte, çevresine de zarar vermektedir. En büyük zararı da kötü örnek teşkil ederek küçük çocuklara vermektedir. Sigara kullanımı çok küçük yaşlara kadar inmiş durumdadır ve bu oran her geçen gün artmaktadır. Sigara kullanan kişiler sağlıklarını riske atmanın yanında çevresindeki aile ve iş arkadaşlarının sağlıklarını da tehlikeye sokmaktadır.

Sigaranın kanser başta olmak üzere, astım, bronşit, üst solunum ve akciğerler rahatsızlıklarına neden olduğunu herkes bilmektedir, üstelik sigaraların üzerinde de sağlığa zararlı olduğu yazmaktadır. Tüm bu uyarılara rağmen halen sigara tüketiyor olmak ise bağımlı olmanın ne kadar kötü bir durum olgunu göstermektedir. Sigara bırakmanın pek çok yolu olsa da elektronik sigara kadar kesin sonuç veren bir alternatif bulunmamaktadır.

Farklı model ve aparatları ile satışa sunulan bu ürünler sigara bıraktırmakla kalmayıp beraberinde pek çok avantajlarda sağlamaktadır. Sigara bırakmak elektronik sigara ile daha kolaydır, çünkü bu yapay sigara kişiyi sigara bırakma stresine sokmamakta ve sanki sigara içiyorken sigarayı bıraktırmaktadır. Ayrıca sigara için ödenen miktarın çok altında bir harcama ile parasal kazanç da sağlamaktadır.

Tüm aparatları bir arada tutmak için çantası ve askısı bulunmaktadır. Vücuttaki nikotini azaltarak yavaş yavaş ve kalıcı çözümle temizlemektedir. Kapalı alanlarda da kullanılabilir çünkü üfürülen duman görünümü aslında buhardır ve zararsızdır. Satın almak için aramadan bir alo ile sipariş vererek kapı da ödeme yapma fırsatı bulunmaktadır. Kısaca; elektronik sigara kullananlar sigara bırakma konusunda zorlanmadan amaçlarına ulaşmakta ve sağlıklarına kavuşmaktadırlar.