Erkek bebek ister misiniz? Cevabınız evet ise kahvaltı yapmalısınız… Çünkü öğün atlamak annelerin erkek çocuk sahibi olma olasılıklarını daha aza indiriyor.

Amerika'da Northwestern Üniversitesi'ndeki araştırmacıların derlediği sonuçlara göre düşük glukoz seviyesi erkek fetusu, kız fetustan daha fazla etkiliyor. Uzmanların iddiasına göre, erkek çocuk dünyaya getirmek isteyen kadınların muntazam bir kahvaltı yapması gerekiyor. Yapılan çalışma zamanında kahvaltı yapmayan annelerin erkek çocuk sahibi olma olasılıklarının yüzde 51'den yüzde 45'e indiğini iddia etti.

Araştırmacılar, bu nedenledir ki depremler, seller ve savaşlar gibi felaket zamanlarında, erkek çocukların kızlardan daha az doğduğuna dikkat çekiyor.

Biodemography and Social Biology resmi gazetesinde yayımlanan son çalışma, kahvaltının atlanmasının benzer stres koşulları yaratıp yaratmadığının ortaya çıkarılmasını amaçlanıyor. Amerika'da 700 binden fazla kadının verilerine bakan ekip, erken gebelikte kahvaltıyı kaçıran annelerin erkek doğurma oranının düştüğünü kaydetti.