Birçok hastalığın tedavisinde olumlu sonuçlar veren termal sular, Karadenizin doğasıyla birleşince insan hayatına önemli katkılar sağlıyor. Bunu gören yerli ve yabancı tatilciler Karadenizdeki termal tesislerde hem tatillerini geçirmekteler hem de tedavi olmaktalar.

Uzmanlara göre, termal sular, hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kronik romatizma türleri, ortopedik rahatsızlıklar, beyin felci, çocuk felci gibi nörolojik rahatsızlıkların rehabilitasyonunda olumlu sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. 40-42 derece sıcaklıktaki bol mineralli suyun birçok deri hastalığının tıbbi tedavisine kolaylaştırıcı etki gösterdiğini belirten uzmanlar, felç (inme) tedavisinde, stres ve strese bağlı rahatsızlıkların tedavisinde ve genel stres bozukluklarında olumlu etkilerinin yanı sıra çeşitli masaj ve benzeri uygulamalar ile tedaviye ekstra katkı sağlandığını belirtiyorlar.

Karadenizin termal oteli olan Ridos Termal Otel sahibi Kasım Ekşioğlu ise sağlık görevlileri ve fizyoterapistlerle hizmet verdiklerini söyleyerek, "Rize'deki Ayder ve Anzer Yaylaları turizm merkezi olarak ilan edilmiştir. Tesisimiz Cennet Vadi diye adlandırılan doğa harikası bir vadide ve doğa harikası bir bölgede. Sağlık ve doğa turizminde en çok tercih edilen otellerden biri olmamızın nedenlerin başında Karadenizin doğası gelmekte. İnsanlar gür ormanların içinde kuş sesleriyle şehrin karmaşasından ve gürültüsünden uzak, kalitesi sağlık bakanlığınca onaylanmış suyun da desteğiyle şifa arıyorlar" şeklinde konuştu.

Faydaları saymakla bitmiyor

Faydaları saymakla bitmiyor