ABD'de yapılan bir araştırmaya göre göğüs ağrısı yaşayanların yaklaşık yüzde 25'inde ağrıların kalbe bağlı olmadığı belirlendi. Göğüs ağrılarının nedeni kalp hastalıkları dışında kaburga incinmeleri, göğüs bölgesinde bulunan sinirlerin sıkışması, akciğer hastalıkları, yemek borusu sorunları ve kas problemleri olabilir.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sabri Dağsalı göğüs ağrılarıyla ilgili bilinmesi gerekenleri AjansHaber'e anlattı:

PSİLOJİK NEDENLERDEN KAYNAKLANABİLİYOR

Kalp ağrılarının birçok nedeni olduğunu belirten Dağsalı "Kalp krizlerinde, kalp damarları tıkalı olanlarda, kalpten çıkan aort damarının yırtılmalarında göğüs tarafında ağrılar olur. Göğüs ağrılarının temel nedenleri bunlara bağlıdır. Psikolojik nedenlerden de kaynaklanır. Ailesinde bu tür hastalıkları olanlar, ailesinde kalp krizi geçirmiş olan insanlar en küçük göğüs ağrısında kalp krizi geçirdiğini zannedebiliyor." dedi.

HER GÖĞÜS AĞRISI KALPLE KARIŞTIRILMAMALI

Her göğüs ağrısı kalple ilgili olmadığını söyleyen Dağsalı "Mutlaka ayırt etmek gerekir. Bazı araştırma ve ön incelemeler yapmak lazım. Her göğsü ağrıyan hasta kalp hastası demek değildir. Hastanelere göğüs ağrılarıyla başvuranlar büyük çoğunluğunda kalp dışı nedenler görülüyor." diye konuştu.

"GÖĞÜS AĞRILARI YANSIMA YAPABİLİR"

"Kalp hastası olup da yıllarca mide hastası diye tedavi gören insanlarda var. Göğüs ağrılarının yansıma yapabilir. Hastanın kalp rahatsızlığı var. Ancak ağrı karın bölgesine yansıdığı için kalp hastası olduğunu zannediyor. Kalp hastalıkları ya mideye doğru ya da sırta doğru yansır. Bazen de boyuna doğru yansıyabilir." diyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sabri Dağsalı hastaların kendi kendine teşhis koymayıp mutlaka bir doktora başvurmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: AjansHaber