Gözaltı morlukları, başlıca üç nedenden dolayı oluşur. Birinci nedenimiz, gözaltı pigmentlerinde artış görülmesidir. Bu artışla beraber gözaltında kahverengi morluklar oluşur.  İkinci sebebimiz ise gözaltı derisinin çok ince bir yapıya sahip olmasıdır. Yapının ince olması sebebi ile alttaki kan damarları belirginleşir ve morluk gibi görünmeye başlar. Son nedenimiz ise yaşlanma sonucu gözaltı derisinin gevşemesidir. Bu nedenle gözaltı morlukları doğal olarak görülebilir.

Peki, gözaltı morluklarından nasıl kurtulabilirim?

Gözaltı morluklarını, bitkisel yollarla tedavi edebilirsiniz. Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte meyvelerde çıkmaya başladı.  Bu meyvelerdeki vitaminleri kullanarak bu morlukları geçirebilirsiniz. Şu an incirin en meşhur olduğu dönemlerdeyiz. Manavdan incir alarak ortadan ikiye kesip morluk olan yerlere koyduğumuzda bunların kaybolduğunu göreceksiniz. Tek bir sefer yapmakla maalesef olmuyor. Bu yüzden düzenli aralıklarla yaparak sizde morluklardan kurtulabilirsiniz.

Eğer yaşadığınız yerden dolayı incir bulamıyorsanız 1 çorba kaşığı kahveyi, 1 yumurta akı ile iyice karıştırıp, temiz bir bezin üzerine koyup gözaltınızda bekletin. Bir süre sonra gözaltınızdaki morluk ve şişkinliğin kaybolduğunu fark edeceksiniz.

Son olarak size elmadan bahsetmek istiyorum. Elmanın içerisinde bulunan AHA maddesi ile gözaltı morluklarınızdan kurtulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken elmayı soyduktan sonra kabuğunu çöpe atmak yerine gözaltlarınıza yerleştirerek beklemektir.

Bunların hepsini denedikten sonra hala gözaltı morluklarınız geçmiyor ise ciddi bir probleminiz olabilir. Bu yüzden doktora görünmenizi tavsiye ediyorum.