Hakkari Devlet Hastanesi bünyesinde ilk defa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi hizmete açıldı.

Yıllardır hastaların fizik tedavisi için çevre illere gitmek zorunda kaldığı kentte Hakkari Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Hakkari Devlet Hastanesi yönetiminin girişimleri sonucu ilk defa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi'nin açılması yöre halkını sevindirdi. Hastanenin ikinci katında hizmet giren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi'nde günde 300 hasta tedavi kapasiteli olduğu ve ilk beş günde 100'ün üstünde hastanın tedavi olduğu belirtildi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi'nde 1 hekim, 3 fizyoterapist ve 13 personelin görev yaptığı, Avrupa standartlarına uygun tam donanımlı illeri teknoloji tüm cihazların bulunduğu fizik tedavi ünitesinde tedaviye gelemeyen hastaların özel servisle evlerinden alınarak hastaneye getirilerek yapılan tedavilerinin ardından tekrar evlerine bırakıldığı belirtildi. Fizik tedavi gören hastalar ise daha önceleri tedavi için çevre illere gitmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, bu hizmeti ayaklarına kadar getiren hastane yönetimi ve fizik tedavi ünitesi yetkililerine teşekkür ettiler.

Hastalar, "Hakkari Devlet Hastanesinde fizik tedavi ünitesi olmadığı için Yüksekova ilçesine sevk ediliyorduk. Burada da yer olmadığı için Van iline sevk ediliyorduk. Hastane yetkilileri devreye girerek fizik tedavi ünitesine ayağımıza kadar getirdi. Özel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi'nin açılmasında emeği geçen Hakkari Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Dr. Hakan Türk, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayhan Sönmez ile Hastane Müdürü Salman Yakar'a teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi Fizyoterapisti Şükrü Er ise, Hakkari'de ilk defa fizik tedavi hizmetlerinin verildiğini söyledi. Er, "Hastalarımız daha önceleri il dışına gidiyorlardı. Şimdi ise bu memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Bel hastaları ve felçli hastalar özelikle il dışına gidip uzun süre kalmalarında maddi ve manevi olarak sıkıntı çekiyorlardı. Şimdi bu sıkıntıdan kurtulmuş oldular, bel boyun, romatizma, diz hastaları ve CP gibi tedavi buradan yapılıyor. Fizik tedavi ünitesinde 1 hekim 3 fizyoterapist görev yapıyor. 300 kişi kapasiteli olan ünitemizde şuanda 100'ün üzerinde hasta tedavi görüyor" dedi.

Hakkari’de bir ilk

Hakkari’de bir ilk