Hastalık hastası kişilerde, kalp rahatsızlığına yakalanma ihtimalinin arttığı bildirildi.

Norveçli bilim adamlarının yaptığı, sonuçları BMJ Open dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde 7 bin kişi 10 yıl süresince sağlık konusundaki takıntıları bakımından incelendi.

Hepsi 1953 ila 1957 yıllarında doğan katılımcılara, sağlıkları, yaşam koşulları, eğitim durumları hakkında anketler yaptırıldı, bunun yanı sıra 1997 ve 1999 yılları arasında düzenli olarak kiloları, boyları ve tansiyonları ölçüldü.

Bilim adamları katılımcıların sağlık konusundaki endişe seviyelerini değerlendirmek için Whiteley İndeksini kullanırken, bu kişilerin 2009 yılına kadar gördüğü tedaviler ve ölüm kayıtları takip edildi.

Bu süre içinde 234 katılımcının kalp krizi geçirdiği veya bir çeşit kalp rahatsızlığına yakalandığı, risk faktörleri hesaba katıldıktan sonra bu kişilerin yüzde 6,1'inin hastalık hastası olarak nitelendirilen, yüzde 3'ünün ise sağlık kaygısı taşımayan grupta yer aldığı gözlendi.

Araştırmacılar, sağlık konusunda endişe seviyesi arttıkça kalp rahatsızlığına yakalanma olasılığının yükseldiğine dikkati çekti.