Hindistan cevizi suyunun vücudun susuz kaldığı anlara karşı doğal bir cankurtaran görevi gördüğünü kaydeden Kandıralı, “İyi bir potasyum, magnezyum, kalsiyum ve klor kaynağı. 1 bardak Hindistan cevizi suyu bir muzdan daha fazla potasyum içerir. Klinik bir çalışmada hastaları hidrate edebilmek için damardan verildiği bile olmuş. Vücudun terle kaybettiği sağlıklı elektrolitleri içerir. Yapılan klinik bir çalışmaya göre su ve sporcu içecekleri kadar vücudu hidrate etmeye yeterli. Susuzluğu giderecek başka içecekler mi arıyorsunuz ? İlk etapta suyu unutmamak şartı ile kereviz, salatalık ve domates suları denenebilir. Şekerli meyve suları, meşrubatlar, alkol ve kafeinli içeceklerden sakının, vücudu susuz bırakırlar.” diye konuştu.

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, yayınlanan tıbbi araştırmalar ve klinik gözlemler sonucunda Hindistan cevizi suyunun sağlık faydalarını şöyle açıkladı:
1- Egzersiz, ter, stres ve hastalıkla kaybolan elektrolitleri yerine koyar. Mükemmel bir oral rehidrasyon sporcu içeceği.
2- Egzersiz performansına yardımcı olur.
3- Doğal izotonik bir içecek - insan kanında bulunan elektrolitleri aynı seviyede içerir.
4- Çoğu sporcu ve enerji içeceğinden 15 kat daha fazla potasyum içerir. ( 264 mg vs 12,5 mg/100 ml )
5- Bağırsak bozukluklarından yakınan çocuklar için sorunları azaltır.
6- Kalbi koruyucu etkisi vardır. Potasyum içeriğinden ötürü kan basıncının düzenlenmesine yardımcıdır, kan dolaşımını arttırır.
7- El ve ayaklardaki şişmeleri azaltır.
8- Anormal kan pıhtılaşmasını önler.
9- Diyabetiklerde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
10- Böbrek taşı olanlar da dahil olmak üzere böbrek fonksiyonlarına yardımcıdır. İdrar yolu ve mesane problemleri olanlar için beslenme desteği sağlar.
11- Sindirimi düzenler.
12- Bağırsak dostu bakterileri besleyici besinleri içerir.
13- Kabızlık ve ishal durumlarında rahatlamaya yardımcı olur.
14- Yaşlanma karşıtı özellikleri vardır. Sağlıklı bir cilt için beslenme desteği sağlar. Cilde elastikiyet sağlar, yaşa bağlı kırışıklık, leke ve sarkmaları azaltır.
15- Yara ve lezyonların iyileşmesini arttırır.
16- İyi görme fonsksiyonlarını destekler. Glokoma ( göz hastalığı ) yatkın olanlar için besin desteği sağlar.
17- Güçlü antioksidanlar içerir.
18- Bağışıklık fonksiyonunu destekler.
19- Osteoporozun ( kemik erimesi ) önlenmesi için gerekli besin desteğini sağlar.