Hindistan cevizi yağı cilde iyi gelir mi? Hindistan cevizi yağı saç için faydalı mı? Hindistan cevizi yağı yenir mi? İşte hindistan cevizi yağı hakkında merak ettiğiniz her şey!

Hindistan cevizi yağı nedir?

Hindistan cevizi (Cocos nucifera), daha çok tropik bölgelerde yetişen ve kalın kabuklu meyveleri yenilebilen bir palmiye türüdür. Hindistan cevizinin beyaz etli bölümünün kurutularak soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmasıyla hindistancevizi yağı elde edilir.

 Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır?

Yemeklerde de kullanılabilen hindistan cevizi yağı aynı zamanda besleyici bir bakım ürünü olarak da kullanılabiliyor. Saçlardan tırnaklara pek çok alanda faydalanabileceğiniz hindistan cevizi yağını 20 farklı şekilde kullanabilirsiniz:
 
1. “Oil Pulling” yapın

Hindistan cevizi yağının en garip kullanım şekli değil belki; ama oldukça yakın. ‘Oil pulling’, hindistan cevizi yağını ağızda günde yaklaşık 20 dakika kadar çiğneyerek yapılan antik bir Ayurveda tekniğidir. Yağ, tükürük bezlerinde toplanan toksinleri emer ve kıvamlı, beyaz bir şekle dönüştürür. Birçok başka şeyin yanı sıra, ‘oil pulling’ in vücutta detoks etkisi yarattığına, dişleri beyazlattığına, uykusuzluğu önlediğine, eklem yangılarını ve migren ağrılarını azalttığına inanılmaktadır.
 
2. Makyajınızı temizleyin

Pamuğun üzerine biraz hindistancevizi yağı sürün ve makyajınızı kolaylıkla silin. Suya dayanıklı maskara ve kırmızı rujda bile işe yarıyor. Makyajınızı sildikten sonra, yüzünüzü ılık suyla yıkayın. 

3. Saç bakımı yapın

Yıkamadan önce saçınıza hindistan cevizi yağı uygulayın ve farkı görün. Saçınız daha yumuşak, parlak ve daha başa çıkılabilir olacak. Bir çay kaşığı kadar yağ kullanın ve saçınıza güzelce masaj yapın. En az 10 dakika kadar bu şekilde durmaya çalışın.
  
4. Cilt bakımı yapın

Hindistan cevizi yağını yüzünüz ve vücudunuz için maske olarak kullanın. Az miktarda yağ ile cildinize masaj yapın; özellikle de dizler, dirsekler, ellerinizin arka kısımları ve ense gibi ihtiyaç duyulan bölgelere odaklanın. Yıkanmadan önce en az 10 dakika bekleyin.
 
5. Buklelerinizi ehlileştirin

Uçuşan saçlarınızı ve kıvrılan buklelerinizi biraz hindistan cevizi yağı ile düzeltin. Yağ, bukleleri ehlileştirir ve güzel bir ışıltı sağlar.
 
6. Cildinizi güzelce ovun

Bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ile bir yemek kaşığı esmer şekeri karıştırın ve cildinizi iyice ovuşturun. Cildiniz aynı anda hem pul pul dökülüp hem de nemlenerek daha pürüzsüz bir hale gelecek. Ayrıca karışıma biraz da tuz ekleyerek ayaklarınız için ekstra ovuş gücü elde edebilirsiniz.

7. Diş temizliğinde kullanın

Hindistan cevizi yağını, yoğun bir macun kıvamına getirebilmek için soda ile karıştırın. Diş fırçanıza bu karışımdan biraz sürün ve bırakın dişleriniz beyazlasın.