Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Belma Şahin, ince dudakların daha çabuk kırıştığını söyledi.

Op. Dr. Belma Şahin, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "İnsanlar kalbin aynasının gözler olduğunu söylerler, çok sevilen bir şarkısı da vardır hatta 'gözler kalbin aynasıdır, yalan nedir bilmez onlar.' Bir insanın nasıl hissettiğini çözmek isterseniz, gözlerinin içine sevgi ile gözlerinizi dikmeden bakmalısınız. Size küçük bir tüyo; oysa ki daha hızlı cevap alabileceğiniz vücudun başka bir bölümü var; ağız bölgesi.

Bir gülüş, bir dudak büküş, aşağı sarkmış bir alt dudak ya da o şeklini almış açılmış bir ağız, bir kişinin duygusu hakkında size bir çok şey anlatır. Maalesef belli başlı nedenlerle ağzımızın görüntüsü etkilenebilir. Bazı insanlar doğal olarak ince ve gergin sıkı dudaklara sahip olabilir, bazıları da buna ek olarak yaşlanma ile birlikte ağız çevresinde ince kırışıklıklara sahip olur. Bu nedenlerle birçok insan dudak büyütme işlemini tercih ediyor. Sadece dudak şeklini düzeltme amaçlı değil aynı zamanda kişinin doğal dudak dolgunluğunu ve görünümünü iyileştirme amaçlı tercih ediliyor" dedi.

DOLGUN VE DİRİ DUDAKLAR GENÇLİĞİ SİMGELİYOR

Yaşlanmanın dudak üzerinde tipik etkisinin, dudak etrafındaki dokularda gevşeme ve dudak hattının, dudak kırmızı kısmının arkasına yer değiştirmesi ile dudak büyüklüğündeki incelme ve hacim kaybı olarak ortaya çıktığını anlatan Op. Dr. Belma Şahin, "Bu nedenledir ki ağız çevresi güzelliği ve gençliği dolgun ve diri dudaklarla özdeşleşmiştir. Dolgun ve diri dudaklar elde etmek için hyalurinik asit içeren dolgu maddeleri kullanıyorum. Hem dolgunluğu artırıp hem de gevşeme ve çökme olan alanları düzeltebiliyorum. Bu sayede doğal dudak görünümü için kollajenin yeniden üretimi de tetiklenmiş oluyor.

YANLIŞ UYGULAMA ÖRDEK AĞZI GÖRÜNTÜSÜ OLUŞTURUYOR

Birçok plastik cerrah meslektaşımın da tercih ettiği gibi öncelikle hafif enjeksiyonla dudak çevresini daha sonra gerekirse ikinci bir müdahale ile dudak dolgunluğunu artırıyorum. Gereğinden fazla enjeksiyon, doğal olmayan bir görünüme yol açacağından bu şekilde bir yol izliyorum. Ağız ve çevresi antiaging tedavi planlayan hastaların plastik cerrahları ile konuşması, dudak büyütme işlemi için uygun aday olup olmadıklarını öğrenmesi gerekir, çünkü burun kökü ile dudak çizgisi arasındaki mesafe çok uzun olan hastalar dudak büyütme için iyi aday değillerdir. Bu ağız yapısı olanlarda dudak büyütme işlemi hoş olmayan ördek ağzı görüntüsü oluşturabilir. Bu nedenle bu hastalarımın ağız çevresi yaşlanma işaretlerini giderebilmek için mezoterapi, radyofrekanslı altın iğne, mikrobotoks, organik peeling ve lazer gibi diğer tedavi seçeneklerinden uygun olanını tercih ediyorum. Dudak dolguları ile doğal ve genç bir ağız yapısına sahip olan hastalar yeni görünümlerinin 6 ay ve daha uzun süreceğini biliyorlar. Minimal bir iyileşme süreci olduğundan normal günlük yaşantılarına işlem sonrası bile dönebiliyorlar. Bu nedenlerle dudak büyütme plastik cerrahiye meraklı ve kalıcı sonuçlardan kaçınan uygun hastalar için mükemmel bir gençleşme yöntemi olarak en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden biri olmayı sürdürüyor" diye konuştu.