Psikolojinin sağlığınız ve vücudunuz üzerinde birçok etkisi olduğu tartışılmayacak bir gerçek. Peki gerçekten duygu halinizi gönlendirerek kilo vermek mümkün mü? Kendi ruh halinizi kilo vermeye ve mutlu olmaya adapte ederek kilo verebileceğinizi öğrendiğinizde gerçekten çok şaşıracaksınız. Kendi duygularınızı kontrol ederek, gerçekten isterseni üstesinden gelemeyeceğiniz hiç bir şey olmadığının bir kanıtı daha.

Yelda Uçtu Öge, "Duygusal yeme" sendromuna dikkat çekerek "Yaşantımızdaki büyük değişimlerle başa çıkabilmek aslında kolay değildir. Öfke, üzüntü, stres, kaygı gibi olumsuz duygular kendimizi mutsuz hissetmemize sebep olur. Bu olumsuz duygularla başa çıkabilmek için tercih ettiğimiz en kolay yöntem de yiyeceklerle kendimizi rahatlatmaktır. Zayıflamak için önce duyguların iyileştirilmesi gerekir" diye kaydetti.

Duygusal yeme ataklarının altında kronik stres, depresyon, panik atak ve yeme bozuklukları gibi psikolojik hastalıkların da yatabileceğine dikkat çeken Acıbadem Eskişehir Hastanesi Uzman Psikoloğu Yelda Uçtu Öge, "Bu durum kişinin motivasyonunu olumsuz şekilde etkileyecektir. Yapılan diyetler bir süre sonrasında kişinin sıkılmasına ve diyeti bırakmasına, verilen kilolarında hızlıca geri gelmesine sebep olur. Ayrıca kişiler diyet yapmayı zorunlu bir görev gibi algılamaya başlar. Bu durum kişinin kaygılarını da tetikler" diye belirtti.