Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki kahvaltı yapmanın oldukça kıymetli faydaları bulunuyor.

Kahvaltı Yaparak Zayıf Kalmak

Kahvaltı öğününü atlamak vücudun yağ depolama eğilimini ciddi derecede arttırmaktadır. Hatta bazı kişilerde söz konusu eğilim tam dört kat artış göstermektedir. Nedeni ise gece boyunca uyumak. Uyuduğumuz saatlerde metabolizmamız yavaşlar ancak uyandığımız andan itibaren yeniden tam hıza erişmek ister. Metabolizmanın ihtiyaç duyduğu besini alamaması halinde ise vücut kıtlığa düştüğü hissine kapılır. Vücudumuzun uzun süreli açlık ile ilgili uyguladığı sistem yolları bulunur. Sabah kahvaltı etmememiz halinde vücut bu sistemleri devreye sokuyor ve kilo vermek oldukça zorlaşıyor. 

Kahvaltı Yapmak Aklı Güçlendiriyor

Öğrenciler ile yapılan araştırmalar kahvaltı eden çocukların düşünme yetenekleri ve algılama kapasitelerinin de etmeyenlere oranla çok daha fazla olduğunu gözler önüne seriyor. Kahvaltının bir diğer avantajı da hormon dengesine sağladığı katkı. Kahvaltı öğününü atlayan bayanların adet dönemlerinde daha sancılı ve daha düzensiz adet gördükleri tespit edildi. 

Daha enerji ve daha mutlu olmak istiyorsanız yine kahvaltı öğününü atlamamaya dikkat etmelisiniz. Kahvaltı kilo kontrolünü kolaylaştıran ve beynin verimli olmasını sağlayan oldukça önemli bir öğündür. Zayıflamak hedefinizse kahvaltı öğününü mutlaka yapmalısınız.