AB Komisyonu, kanserle mücadele kılavuzunu güncelledi. Önceki versiyonlarda alkol alımının sınırlandırılması talep edilirken güncellenen belgede "Alkol kullanmamak kanserin önlenmesinde daha iyidir" tavsiyesi yapıldı.

Komisyon, kanserle mücadele kapsamında ayrıca sigara ve diğer tütün mamullerinin kullanılmamasını, evlerde ve işyerlerinde sigara dumanına maruz kalınmamasını, vücut ağırlığının sağlıklı düzeyde tutulmasını, günlük oturma süresinin azaltılarak fiziksel aktivitelere önem verilmesini, güneşe fazla maruz kalınmamasını, kanserojen maddelerden ve radyasyondan korunma (evlerde radon gazı oranının ölçülmesi ve yüksekse düşürülmesi), annelerin bebeklerini emzirmesi ve kadınların hormon replasman tedavisinden kaçınması, çocukların aşılarının yaptırılması, (hepatit ve kızlar için HPV aşıları) kanser tarama programlarına katılım ve sağlıklı diyet önerdi.

AB Komisyonu, sağlıklı beslenmek için sebze, meyve, bakliyat ve tam (kepekli) tahılların bolca tüketilmesi, aşırı şeker ve yağ içeren yüksek kalorili gıdaların kısıtlanması ve şekerli içeceklerden kaçınılması, kırmızı et ve aşırı tuzlu yiyeceklerin sınırlı tüketilmesi ve işlenmiş et ürünlerinden kaçınılmasını tavsiye ediyor.