Özellikle yoğun tempoda çalışıp, güzellik merkezlerine gidemeyecek olanlar için profesyonel bakım alternatifi sunan QNET’in Kozmetik Ürünleri Danışmanı Seher Karapelit, "Kışın cilt kuruyarak, nemini yitirir. Kış soğukları en az güneş ışınları kadar tehlikeli olabilir. Bu maske ile 10 dakikada yenilenmek ve kışa hazırlanmak mümkün" diye konuşuyor. Cildi haftada bir yoğun nem maskesiyle desteklemek gerektiğini anlatan Karapelit, maskenin içeriğini şöyle anlatıyor; 

Kış Öncesi Yoğun Nem Maskesi tarifi

Malzemeler:

1 adet yumurta

1 çay kaşığı organik bal

1 çay kaşığı limon

Nasıl Yapılır?

Uygun bir kase içerisine bir adet yumurtayı kırıp, üstüne bir çay kaşığı balı ve bir çay kaşığı taze sıkılmış limonu ekleyip, tahta kaşık ile karıştırın. Cildinize sürün ve kurumasını bekleyin. Ciltte tamamen kuruyan maskeyi ılık su ile temizleyebilirsiniz.

Bal, cildinizi derinlemesine nemlendirirken, yumurta cildinize enerji sağlayacaktır. Limon ise cildinizin pırıl pırıl parlamasına yardımcı olur. Kullanıcılarımıza doğal maske tarifimizi mutlaka uygulamalarını öneriyoruz diyen Karapelit, kış aylarına cildi hazırlarken su içmenin de önemini vurguluyor.