Kışın kilo vermek daha kolay olmasına rağmen pek çok kişi bu dönemin farkına varamıyor. Sosyal ortamlarda bulunma sıklığı azalıyor ev- iş hayatınız dengede ve günlük yaşantınızın saatleri aynı şekilde devam ediyor. Aslında bu dönem en rahat kilo kontrolü sağlayacağınız, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanarak kilo vereceğiniz zamandır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğçe Altan Bahçe, “Kışın kilo vermek için metabolizma hızınızı artıran besinleri beslenme programınızda olmasını sağlamalı, düzenli egzersiz ile bölgesel ve genel vücut yağ miktarınızı azaltmalısınız. Özellikle haftada 3 gün egzersiz metabolizmayı hızlandırır” dedi.

Ara öğünü ASLA atlamayın n Karbonhidrat (bisküvi,tatlı, çikolata, pasta ..gibi) tüketme isteğinizi ara öğünle geçiştirin. 

- Uyandıktan en geç 1 saat sonra kahvaltı yapın.
- Sosyal ortamlarda porsiyon kontrolü için hangi besinleri tüketeceğinizi bilin. 

Bu besinleri yiyin, yağları yakın!

YOĞURT: Her gün 2 kâse tüketmeniz metabolizma hızınızın dengelenmesini sağlar.

GREYFURT: Her gün 1 adet greyfurt tüketmeniz sağlıklı meyve tüketmenizi sağlar ve kilo verme hızınızı dengeler.

YEŞİL ÇAY: Günde 2-3 fincan çay tüketimi bağışıklığın artmasını sağlarken içerdiği ‘epi-gallo kateşin- 3 gallat‘ sayesinde vücuttaki yağ yakım hızınızı artırır.

BEYAZ LAHANA: Vücudunuzdaki fazla ödemin atılmasına yardımcı olur ve posa oranı yüksek olması nedeni tokluk hissinizi artırır.

ACI BİBER: Vücudunuzdaki yağ yıkımını destekleyerek kilo kaybınızı destekler. Baharatlar arasında kan dolaşımını dengeleme ve terleme oranızı artırma özelliği nedenyle vücudunuzdaki ödemi azaltır.

KIŞ ÇAYI

- 1 tutam kiraz sapı
- 1 tutam yeşil çay
- 1 tatlı kaşığı elma çayı
- 2-3 dilim kurutulmuş portakal 
- 1-2 adet çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
- 500 ml kaynamış su
- Hazırlanışı; Kaynamış suyun içine çay çeşitlerini, tarçını ve zencefili ekleyip 7-8 da kika demleyin. Servis yaparken kurutulmuş portakal dilimi ekleyin.