Son teknoloji kullanılarak, bilgisayar ortamında tasarlanan dişlerin, kişiye özel seçenekler sunduğunu ve gülüş tasarımına olan talebin yaz aylarında arttığını belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, kişiye özel gülüş tasarımı için öncelikle estetik kusurların analiz edildiğini söylüyor. Buna göre modeller oluşturulduğunu ve bu yöntemle başarılı sonuçlar alındığını ifade eden Diş Hekimi ve Protez Uzmanı, şöyle konuşuyor: 

“Diş hekimi tarafından öncelikli olarak kişinin hem komple yüzü hem de lokal olarak dişlerinin çeşitli açılardan dijital fotoğrafları çekilmektedir. Fotoğraflar ile özel olarak hazırlanan bir program yardımıyla, kişinin hayal ettiği görünüm üzerinde çalışılmaktadır. Bu yöntemin diğerleriyle karşılaştırıldığında en büyük avantajı, kişiye, üzerinde düşünmesi için çeşitli alternatifler sunmasıdır.”

“PROVA EDİLEREK KÖTÜ SÜRPRİZLERİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR”

Gülüş tasarımında, dişlere plastik bir dolgu maddesi uygulanarak dişlerin yeniden yapılandırıldığını ifade eden Kışlaoğlu, bu geri çıkarılabilir madde ile bir ya da iki gün geçirmenin karar verme açısından yararlı olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamlıyor: 

“Geçici kaplamalar sayesinde, harika bir sonuç için emin adımlarla ilerlemek mümkündür. Kaplamalar hazırlanırken, geçici olarak gerçek dişlere yakın bir biçimde renklendirilmiş ve normal fonksiyonlarını yerine getirebilecek şekilde üretilen kaplamalar dişlerin üstüne takılacaktır. Çünkü bu, yeni dişlerin son halini almadan önce bir çeşit final provası olacaktır. Böylece diş hekimi, kişinin ağız yapısına uygun ve rahat hissedeceği dişlere sahip olmasını sağlayacaktır.”