Son bir araştırma 2050'de dünya genelinde görme engelli insanların sayısının üçe katlanacağını ortaya koydu. Dünyada şu anda 36 milyon insanın görme engelli olduğu bu rakamın 2050'de 115 milyon kişiyi ulaşacağı ifade edildi. Bu durumun temel sebebinin ise dünya genelinde yaşlanmanın artış göstermesi olarak belirtiliyor. 

Ayrıca şu anda dünya genelinde görme bozukluğu olan yaklaşık 200 milyon kişinin bulunduğu ifade edilirken bu sayının da 2050 yılında 550 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Öte yandan görme bozukluğu yaşayan insanların dünya nüfusuna oranının ise düştüğü ifade edildi. 

Araştırmanın yürütücülerinden Profesör Rupert Bourne, "Orta derecede bir görme bozukluğu bile kişinin yaşamını önemli ölçüde etkileyebilir" şeklinde konuştu. Görme bozukluğu yaşayan insanların sayısının artmasının ekonomik olarak bir yük olacağı da belirtiliyor. 

Özellikle Güney ve Doğu Asya'yla birlike Saharaaltı Afrika'da görme bozukluğu yaşayan insan sayısı hızlı bir şekilde artıyor. Bu bölgedeki insanların tedavilere erişememesi küçük çaplı problemlerin bile yıkıcı etki yaratmasına neden oluyor.