Yalancı İğde

SÜR: Makyaj Artisti Troy Surratt yalancı iğdenin altınımsı şeftali renginin tene “sıcak bir güneş parıltısı” kattığını söylüyor. Bu tonda bir allığı elmacık kemiklerinin üzerine sür, yukarıya ve dışa doğru dağıt.

FAYDALAN: Bu meyve, iyileştirici özelliğe sahip E Vitamini içermesinin yanı sıra, kuru ve hassas ciltleri yatıştıran yağ asitleri bakımından da zengin. Aslında çok sayıda araştırma, orman meyvelerinin yaraları iyileştirebildiğini (hem yediğinde, hem de üzerine uyguladığında) ortaya koyuyor. Yves Rocher Gençlik İksiri 7,9 Serum’u dene.

YE: Dermatolog Jeannette Graf, “Yalancı iğde takviyesini dört ay boyunca her gün aldığında, içerdiği bağışıklık sistemini güçlendirici yağ asitleri sayesinde egzama problemini çözmeye yardımcı oluyor” diyor. Yine de denemeden önce doktorunla görüş.

yalanci-igde.jpg


Açai

SÜR: Surratt, “Koyu mor göz kalemi, mavi renkli gözlere derinlik katıyor; kahverengi gözlerde amber tonlarını öne çıkartıyor, yeşil gözlerdeyse elayı belirginleştiriyor” diyor. Clinique Quickliner For Eyes Intense Göz Kalemi.

FAYDALAN: Bu koyu mor renkli meyveler, antioksidan polifenoller (Kozmetik Kimyager Ni’Kita Wilson’a göre bunlar kolajen yıkıcı enzimleri yavaşlatmaya yardımcı oluyor) ile DNA’nı zararlı güneş ışınlarından koruyan bir antioksidan olan ferulik asit bakımından zengin. Kiehl’s Acai Damage Correcting Moisturizer’ı deneyebilirsin.

YE: Sabahları içtiğin portakal suyu yerine Elite Naturel Organik Açai-Nar-Karadut Suyu’nu deneyebilirsin.

acai-faydalari.jpg


Goji

SÜR: Surratt “Kremsi dokuda bir rujda kullanıldığında, bu meyvenin mercan kırmızısı rengi hem seksi, hem de kadınsı” diyor. Bu renk bütün cilt tonlarına yakışsa da, beyazlığını kaybetmiş dişlerin hafif sarı tonlarda görünmesine neden olabilir. (Diş beyazlatıcını kullanmayı unutma!)

FAYDALAN: Antioksidan deposu goji, cildin nem bariyerini güçlendiren Omega yağ asitleri ve A Vitamininin (yani kırışıklık savaşçısı retinol) öncü maddesi olan beta karoten de içeriyor. Wilson, “Goji meyvesini yüze uygulamak cilde zamanla hoş bir parlaklık ve yumuşaklık kazandırıyor” diyor. Freeman Goji Berry Facial Hydration Mask’i dene.

YE: Beslenme Uzmanı Keri Glassman, kurutulmuş goji meyvesinin granola ve yulaf ezmesine çok yakıştığını söylüyor.

goji.jpg


Nar

SÜR: Çoğu insan Pamuk Prenses’i elmayla bağdaştırırken, Surratt narın daha çok yakıştığını düşünüyor: “Bu pembemsi kırmızı renk tıpkı Pamuk Prenses’in dudakları gibi.” Bu güzel renk,  dudaklarına taze bir çekicilik katacak.

FAYDALAN: Nar kabuğu ve çekirdeklerinden elde edilen özlı hücrelerinin kendini daha hızlı yenilemesini, böylece daha pürüzsüz ve aydınlık bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Ayrıca nardaki polifenoller melanin (koyu renkli biyolojik pigment) üretimini engellemeye yardımcı oluyor. Tabia Nar Damlası’nı dene.

YE: Mücevheri andıran nar tanelerini yoğurduna katabilir ya da kabuğunu soyup katı meyve sıkacağında sıkarak antioksidan zengini bir içecek hazırlayabilirsin. 

nar.jpg