Kış mevsiminde herkesin ortak sorunu haline gelen, milyonlarca kişiyi olumsuz olarak etkileyip, yataklara düşüren ve yaşam kalitesini düşüren, "Grip" hastalığına çare bulunduğu iddia edildi.

İngiliz bilim adamları, hanımeli çayının griple mücadelede ilaçlardan daha etkili olduğunu öne sürdü. Uzmanlara göre; hanımeli çayı, diğer bitki çaylarının aksine bağışıklık sistemini güçlendirerek değil, virüs ile doğrudan savaşarak vücudu koruyor.

İlkbahar aylarında sarı, beyaz renkli çok güzel çiçekler açan ve çokta hoş bir kokusu olan hanımeli çiçeğinin bilinen birçok faydası var. Böbrek şişkinliği gibi hastalıklarda, karaciğer hastalıklarında ve idrar söktürmede oldukça etkili olan bitki, nefes darlığı ve öksürük gibi rahatsızlıklara karşı da faydalı olduğu biliniyor.

Ülkemizde ve dünyada daha çok süs bitkisi olarak kullanılan bu bitkinin çayının, İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırmalar sonucu gribe karşı iyi geldiğinin ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin anlaşılmasıyla popülerliğinin artması ve grip tedavisinde kullanılması bekleniyor.