Serotonin insanda mutluluk, canlılık ve zindelik hissi veren bir nörotransmitterdir. Mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin eksikliğinde depresif, yorgun, sıkılgan bir ruh hali görülür. Bazı besinler vardır ki serotonin salınımını destekleyici etki gösterir. İşte iyi hissetmek, mutlu ve huzurlu olmak için antidepresan etki yaratan besinler.      

MUZ

Triptofan içeriğiyle mutluluk hormonu olarak bilinen serotoninin salınımında etkilidir. Muz aynı zamanda potasyum içeriğiyle özellikle strese karşı etkilidir. Tatlı krizlerinizde, ara öğün ve kahvaltılarınızda muzu tercih edebilirsiniz.

SOMON

Omega-3 içeriğiyle hem ruhumuzun hem de kalbimizin dostudur. Depresyon savar bir besin olan somon proteinden zengin yağlı bir balıktır.Aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirir.

YUMURTA

Demir, çinko ve proteinden zengin yumurta triptofan içeriğiyle mutluluk verir, tok tutar, sakinleştirir. Yapılan araştırmalar kahvaltıda yumurta yiyen bireylerin gün içinde daha az kalori aldığını, daha tok kaldıklarını göstermektedir.

ISPANAK

Folat içeriğiyle sakinlik veren ıspanak aynı zamanda demir içerir. Demir emilimini artırmak için C vitamini içeren besinlerle tüketilmelidir. Potasyum, kalsiyum ve magnezyum da içermektedir.

CEVİZ

Omega-3 içeriğiyle kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur, bağışıklık sistemini güçlendirir. Uyku problemi yaşayan bireylerde melatonin içeriğiyle rahat bir uyku için de tercih edilebilir.

BİTTER ÇİKOLATA

Kakao içeriği ile antioksidan özellik gösterir, sakinleştirir. Özellikle kakao içeriği %60 ve üzerinde olanlar tercih edilmelidir. Mutlu olmak için en çok terih edilen besinlerden olan çikolata enerji içeriği yüksek olduğu için porsiyon kontrolü yapılarak tüketilmelidir.

YOĞURT

Probiyotik özlelliğyle ikinci beynimiz olan bağırsaklarımızın kurtarıcısı olup ruhumuza dinginlik veren besindir. Sadece yoğurt değil kefir ve diğer süt ürünleri de triptofan içeriğiyle ruhumuzu besler. Aynı zamanda az yağlı yoğurt kalsiyum içeriğiyle kilo kontrolüne en yardımcı besinlerdendir.

HİNDİ ETİ

Triptofan içeriğiyle serotoninin salınımını destekleyici etki gösterir. Protein açısından da oldukça zengindir. Aynı zamanda tokluk verir, niasin içerir, yağ oranı kırmızı ete göre düşüktür, zayıflama diyetlerinde özellikle tercih edilebilir.