Kadınlar çoğu zaman göğüslerinin büyük, küçük ya da sarkık olmasından şikayet eder. Bu şikayetler çoğu zaman kadınlarda özgüven eksikliğine yol açar. Büyük ve sarkık göğüslerden yakınan kadınlarsa bu grubun önemli bir kısmını oluşturmaktadır.

Bu kadınların estetik kaygılarının yanında hayat standartlarını düşürücü birtakım problemleri de oluyor. Bunlar arasında en belirgini bel, boyun ve sırt ağrıları... Burada bahsettiğimiz ağrı gerçekten çok şiddetli olup büyük ve ağır olan göğüslerin yarattığı ağırlık etkisine bağlı. Bu yükü anlamanın en etkili yolu boynunuza 5 kiloluk bir ağırlık takarak 5 dakika yürümenizden geçer. Ağrının ve konforsuzluğun ne olduğunu ancak o zaman anlayabilirsiniz.


Büyük göğüslü kadınların bir diğer şikayeti ise kilolu gözükmeleri ve fazla ağırlığa bağlı kambur duruşları... Bu da kişide özgüven eksikliğine yol açıyor. Yine ağırlığa bağlı sütyen askı izleri de omuzda derin izlere yol açabiliyor.


Büyük göğüslü kadınlarda özellikle yaz aylarında göğüs altında terlemeye bağlı mantar ve cilt enfeksiyonu da sık gözlemlenmekte

Bir diğer önemli yakınma ise yatarken ağırlığa bağlı nefes alma zorluğu, kollarda ve ellerde hissedilen uyuşukluklar. Bu kişilerin mevcut şikayetlerine bağlı, özellikle genç yaşlarda asosyal kişilik bozuklukları da ortaya çıkabiliyor.

Elbette bu sorunlar çözümsüz değil. Başarılı bir göğüs küçültme ameliyatı ile bu şikayetlerden yakınan kadınların özgüveni artırılabilir, yaşadığı psikolojik sorunlar hafifletilebilir ve yaşam kalitesi artırılabilir.