Dişlerinizi düzenli fırçaladığınız halde nefes kokusu oluştuğundan şikayet ediyorsanız, bunun birçok nedeni olabilir. Nefes kokusu oluşmasının nedenleri arasında diş ve bademcik iltihapları vardır. Ancak nadir de olsa yaşadığınız, mide rahatsızlıkları da nefesinizi kötü kokutabilir.

NEFESİNİZİN KOKUP KOKMADIĞINI ANLAMAK İÇİN BASİT BİR YÖNTEM VAR

Çoğu zaman nefesinizin kötü koktuğunun farkına varmayabilirsiniz. Nefesinizin kötü kokup kokmadığını anlamak için bir balonu şişirip sonrada içindeki havayı boşaltın. Balonun içinde koku kalmışsa, bu sizin nefes kokusu yaşadığınızı gösterir.

Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı Op. Dr. Fatih Evcimik nefes kokusuna karşı alınabilecek önlemleri AjansHaner'e anlattı;

"MİDE VE SOLUK BORUSU DA NEFES KOKUSU YAPABİLİR"

Nefes kokusunun çoğu zaman enfeksiyona bağlı olduğunu belirten Evcimik "Bu diş iltihabı, bademcik iltihabı ve farenjit nefes kokusuna neden olabilir. Mide ve nefes borularından da nefes kokuları kaynaklanabilir. Bu yüzden kulak-burun-boğaz ve diş muayenesinden sonra son aşamada mide ve soluk borusu da muayene edilmelidir" dedi.

"ENFEKSİYONLAR ÖNLENMELİ"

Nefes kokusunu gidermek için nedenini iyi tespit etmek gerektiğini söyleyen Evcimik "Onun için kulak burun boğaz muayenesi olmakta fayda var. Diş ile ilgiliyse diş hekiminin görmesi gerekir. Nefes kokusunun nedeni ortaya konulduğunda birtakım koruyucu önlemler alınır. Enfeksiyonlar önlenerek nefes kokusundan kurtulabilir." şeklinde konuştu.

NEFES KOKUSUNU GİDERMEK İÇİN GEÇİCİ ÇÖZÜMLER VAR

"Geçici çözüm olarak tuzlu suyla gargara öneriyoruz. Tuzlu suyla yapılan gargara ağızdaki mikropları öldürür. Aynı şekilde sadece boğazda değil burunu da temizlemekte fayda var. Dişleri düzenli fırçalamakta nefes kokusuna geçici çözümlerdendir." diyen Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı Op. Dr. Fatih Evcimik geçici çözümler yerine, bir doktora giderek sorunun kökten çözülmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AjansHaber