Göz kuruluğu günlük yaşamdaki konforu bozan rahatsızlıkların başında geliyor. Bilgisayarın hayatımıza girmesiyle çağın hastalığı haline gelen göz kuruluğunun tedavisi ise uzun zaman alıyor.

Göz polikliniklerine başvuran hastaların yarısından fazlasına göz kuruluğu teşhisi konuluyor. Kuruluğun yanı sıra yanma, kızarma, batma gibi şikâyetlerle kendini gösteren bu rahatsızlık tedavi edilmediğinde gözde kalıcı hasarlar bırakabiliyor.
Göz Doktoru Op. Dr. Timuçin Yıldırım AjansHaber'e göz kuruluğunun belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı;


"GÖZ KURULUĞUNUN PARADOKSU VAR"

Göz kuruluğunda cinsiyet farkının olduğunu belirten Yıldırım "Göz kuruluğu kadınlarda daha fazla oluyor. İlerleyen yaşlarda menopoz yüzünden göz kuruluğu olabiliyor. Çok fazla bilgisayar kullanımı, uygunsuz iklimlendiren ortamlar, romatizma hastalıkları ve sigara kullanımı göz kuruluğuna neden oluyor. Göz kuruluğu kızarıklıklara yapabilir. Gözde kaşınma, yanma ve batma gibi şikâyetler oluşur. Göz kuruluğunun paradoksu vardır. Önce göz kurur sonra reflex olarak da fazladan sulanır." dedi.

"UZUN SÜREN BİR TEDAVİ SÜRECİ VAR"

Göz kuruluğu tedavisinin 3 farklı yöntemi olduğunu söyleyen Yıldırım "Suni gözyaşlarıyla yani su damlaları kullanılır. Gözyaşı kanallarına tıpalar koyulur. Ya da gözyaşı kanalı lazerle yakılarak kapatılır. Böylece göz kuruluğu tedavisi uygulanmış olur. Tedavisi uzun süren bir rahatsızlıktır. Çünkü göz kuruluğu bir kere başladı mı ömrünüz boyunca bu böyle gider. Göz polikliniğine başvuran hastaların yarısından fazlasında bu rahatsızlık var. " şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Ajanshaber